Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Un 3 de 10 des de dins

Els Castellers de Vilafranca graven el 3 de 10 que van descarregar per Sant Fèlix des de dins de les manilles

Actualitzat
TEMA:
Castellers

El món casteller no para de sorprendre, no només amb noves i cada cop més complicades construccions, sinó també amb la manera d'ensenyar els castells des de diferents punts de vista. Les televisions ens posen l'objectiu des d'angles cada vegada més atractius. Però ara els Castellers de Vilafranca se n'han empescat un altre: han gravat un 3 de 10 des dins de les manilles.

 

 

Era l'última diada de Sant Fèlix. Un casteller que forma part de les manilles portava unes ulleres amb càmera d'última generació que va captar com es vivia el castell per dins mentre pujava l'estructura i fins que es va descarregar. De fet, no és la primera vegada que s'enregistren imatges des de dins d'un castell, però sí que és el primer cop que el resultat és tan nítid tant pel que fa a la imatge com als àudios.

Els Castellers de Vilafranca són els únics que han descarregat el 3 de 10 aquesta temporada. De fet, va ser la primera colla a carregar-lo. Va ser el 15 de novembre del 1998. Una setmana després, els Minyons de Terrassa el van descarregar.

El 3 de 10 amb folre i manilles és un castell de gamma extra que ara mateix només fan quatre colles: els Verds, els Minyons, la Jove de Tarragona i la Vella de Valls.

És una construcció difícil sobretot per la quantitat de gent que es necessita per fer-la, com a mínim entre 500 i 600 persones. Això és tot un repte perquè és molt difícil assajar aquest castell abans de portar-lo a plaça.

Les manilles són una part del castell que reforça el pis de terços i ajuda el pis de quarts. Actua com una tercera pinya situada a sobre del folre que alhora està sobre de la soca.

També es fan manilles en altres castells com pilars, dosos o torres, tresos o quatres, però només s'utilitza a partir d'un determinat nombre de pisos en què la construcció té un nivell de dificultat extrema.

 

 

ARXIVAT A:
Castellers
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut