Barcelona

Un 20% de les botigues de Barcelona tanquen al cap de dos anys perquè no es poden mantenir

El petit comerç de barri de Barcelona té cada cop més problemes per sobreviure. L'elevat preu del lloguer i la caiguda de les vendes per la reducció dels hàbits de consum de les famílies davant la desacceleració obliga molts comerciants a abaixar les persianes. Es calcula que un 20% de les botigues tanquen al cap de dos anys d'obrir perquè no es poden mantenir. Els que resisteixen busquen estratègies per atreure més clients.

Actualitzat
Fent un volt per molts barris de Barcelona és fàcil trobar cartells de locals disponibles. De fet, es calcula que un 20% de les botigues que obren han de tancar al cap de dos anys perquè no es poden mantenir. Fins fa uns mesos, quan una botiga tancava, se n'obria una altra al mateix local al cap de poc temps. Però l'elevat preu dels lloguers ha fet canviar aquesta situació.

És als barris on els petits comerciants tenen més problemes per sobreviure. Per exemple, fa deu anys, un local d'uns vuitanta metres quadrats tenia un lloguer equivalent a 600 euros. Avui dia, el preu s'ha multiplicat per cinc. Això, sumat a la baixada de les vendes, fa que mantenir un negoci sigui cada vegada més complicat.

Les associacions de botiguers han començat a engegar estratègies per potenciar eixos comercials. Amb tot, els experts consideren que perquè el petit comerç sobrevisqui és fonamental que conegui quines són les necessitats dels seus clients.

On sembla que trobar un local de lloguer continua sent una missió impossible és al centre de la ciutat. Això està fent que molts comerços que hi volen obrir s'hagin d'acabar desplaçant cap a altres zones.
Anar al contingut