A la concentració s'ha desplegat una pancarta d'agraïment. (Foto: EFE)
A la concentració s'ha desplegat una pancarta d'agraïment. (Foto: EFE)
Barcelona

Última concentració per agrair el suport després de l'alliberament d'Albert Vilalta i Roque Pascual

Barcelona Acció Solidària ha fet l'última concentració a la plaça del Rei de Barcelona, després de l'alliberament d'Albert Vilalta i Roque Pascual. Amb aquest acte, al qual hi han assistit unes 500 persones, l'ONG ha volgut agrair el suport de la societat i els esforços de les institucions per aconseguir l'alliberament dels seus companys, segrestats durant nou mesos per una facció d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic. Albert Vilalta i Roque Pascual no hi han assistit, però sí que hi han participat els seus familiars i representants polítics.

Actualitzat
El silenci habitual de la concentració ha estat substituït per cinc minuts d'aplaudiments. La pancarta on es podia llegir "Llibertat Alberto i Roque" ha estat substituïda per una altra on es podia llegir "Gràcies pel vostre suport".

El portaveu de Barcelona Acció Solidària, Josep Ramon Giménez, ha llegit un manifest. "Heu patit molt. Podríem haver estat qualsevol de les 33 persones que viatjàvem per la carretera de Nouadhibou a Nouakchott. En cap moment ens hem oblidat d'aquesta possibilitat."

El segrest d'Alicia Gámez, Roque Pascual i Albert Vilalta ha obert un debat sobre el model de cooperació. Barcelona Acció Solidària ha reivindicat la seva feina i la importància de caravanes per fer arribar ajuda als països en dificultats. El seu projecte s'encarrega de portar materials, a cost zero, a unes 30 organitzacions del Marroc, Mauritània, el Senegal i Gàmbia. Una tasca que han assegurat que seguiran fent prenent les màximes precaucions i evitant el Sahel i altres zones perilloses. Consideren que les crítiques són fruit de "la manca d'informació o de la mala fe".

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, present a l'acte, ha agraït als governs català i espanyol la seva "convicció i perseverança". Hereu ha recordat que "la vocació de solidaritat no es trenca, encara que haurà de trobar camins més segurs".
Anar al contingut