Barcelona

Últim ple al Parlament, amb el comiat de diversos diputats que no repetiran

Dolors Montserrat, David Fernàndez o Celestino Corbacho són alguns dels parlamentaris que deixen definitivament la cambra catalana

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'ha fet l'últim ple al Parlament abans que Artur Mas dissolgui previsiblement la cambra per convocar les eleccions del 27-S. Als desitjos de bones vacances s'hi han sumat els comiats dels diputats que no repetiran a la propera legislatura. Motius personals, però sobretot el caràcter excepcional dels comicis i la presència de la societat civil en les llistes, fan que aquesta desena legislatura es tanqui amb baixes de diputats històrics i algun pas enrere.

El comiat més emotiu ha estat el de la popular Dolors Montserrat, la diputada més veterana, amb 27 anys treballant a l'hemicicle. Montserrat ha estat ovacionada i s'ha fos en una entranyable abraçada amb un rival polític, David Fernàndez, que no repetirà a la cambra catalana per la limitació de mandats que estableix el reglament intern de la CUP.

Deixaran també el seu escó Quim Arrufat i Isabel Vallet, que s'han acomiadat via Twitter.

Els líders d'Iniciativa, Joan Herrera i Dolors Camats, no tornaran a la cambra perquè no aniran a la llista de confluència de les esquerres. També deixa el parlament el veterà Jaume Bosch i Joan Mena.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, fa les maletes cap al Congrés dels Diputats i s'acomiadava així a través de Twitter.  

També plega per Convergència l'històric Antoni Fernández Teixidor, i Joana Ortega per Unió. I a Esquerra no repeteix, per exemple, l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu.

No aniran a la llista del PSC l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ni Montserrat Capdevila, imputada pel "cas Mercuri".

Marxa un nom insígnia socialista: Celestino Corbacho, en política des de 1983, i també Xavier Sabaté, Núria Ventura i Pere Navarro pels socialistes.

El comiat ha estat a ritme de rumba el dia que el Parlament l'ha declarada patrimoni cultural de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut