Una noia reposa després d'extreure-li sang
Una noia reposa després de donar sang en la marató de donacions (ACN / Carola López)

La marató de donants de sang es tanca amb 8.500 donacions en una setmana

L'objectiu era aconseguir 10.000 donacions, però els casos positius de covid i els confinaments del contactes estrets han fet cancel·lar moltes cites

Actualitzat
TEMA:
Salut

La marató de donació de sang s'ha tancat aquest dissabte amb més de 8.500 donacions en una setmana, per sota de l'objectiu d'arribar a les 10.000 que tenia el Banc de Sang i Teixits. I és que la covid ha reduït en un 10% les donacions respecte a l'any passat.

Avui hi ha sang a Catalunya per assegurar les necessitats dels hospitals dels 7 propers dies, mentre que l'òptim és que hi hagi un marge per entre 8 i 9 dies. A Catalunya cada dia calen 1.000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts.

Les donacions de sang continuen sent necessàries, més enllà de la Marató. Per això el Banc de Sang demana que tothom qui estigui bé de salut s'apunti per donar sang a donarsang.gencat.cat.

Només han pogut donar sang aquelles persones que no han patit la covid o que l'han passat fa més de 28 dies.

 

El primer cap de setmana va marcar precedents

Els dies 8 i 9 de gener, les primeres jornades de la marató de donació de sang, s'esperava registrar 2.200 donacions i se'n van notificar 1.502. Les xifres van ser inferiors a les previstes. Moltes persones, tot i haver reservat cita, finalment no van poder donar per estar confinades.

El Banc de Sang i Teixits vol recordar que les donacions són molt necessàries per mantenir la reserva de sang als hospitals.

Diverses persones voluntàries que han donat sang en la marató de donacions
La donació massiva ha acollit a 6.135 donants, d'aquests, 622 ho feien per primera vegada (ACN / Carola López)

A banda de la campanya de donació massiva, es fa una crida a tothom que es trobi bé de salut perquè doni. Així, el BST vol compensar totes les cites que s'han hagut d'anul·lar a causa de la covid.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut