Correus obre a la tarda per l'altíssima demanda de vot per correu
Les sol·licituds de vot per correu es tripliquen respecte a les eleccions del 2017

El vot per correu creix un 350% per al 14F i és rècord absolut en unes eleccions

284.706 sol·licituds és el total de vot per correu per al 14F

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'ha acabat el termini per a la sol·licitud de vot per correu. En total, 284.706 persones han demanat poder votar anticipadament, un rècord que s'explica per la situació epidemiològica, en plena pandèmia de coronavirus.

Les sol·licituds han crescut un 350% respecte a les últimes eleccions. El 2017 se'n van acceptar 78.876. La xifra més elevada de les últimes eleccions va ser de 107.421 persones el 2015.

També el període per fer la petició ha estat de rècord: un mes i mig, entre el 22 de desembre i el 5 de febrer.

Ara, els electors que votin per correu tenen fins al 12 de febrer per emetre el seu vot a la mesa. Molts, però, ja ho han fet: 133.148 han votat fins aquest dissabte.

Un cop admesa la sol·licitud de vot per correu, ja no és possible votar de manera presencial al col·legi electoral. 


Correus amplia personal

Per garantir aquesta modalitat de vot i en previsió de l'afluència, Correus ha optat per obrir a les tardes a les delegacions on no ho feia, i ha contractat 1.500 persones per reforçar la seva plantilla.

I conscients que tot i així es podrien formar cues, ha recomanat que se sol·liciti cita prèvia i han distribuït 190 PDA per atendre els usuaris al carrer.

Fonts del sindicat CGT, però, van considerar insuficients aquestes mesures des que, asseguren, l'augment de l'afluència a les oficines de Correus va arribar a ser de més d'un 260% dimarts, fet que implica que el volum de feina s'ha triplicat respecte al 2017.


Seguretat als centres de votació

A banda del reforç del servei de Correus, el govern ha dissenyat tot un pla per garantir el dret a vot presencial minimitzant el risc de contagi. Per això ha designat 3.000 responsables de seguretat sanitària que estaran pendents del compliment dels protocols acordats.

Serà obligatori l'ús de mascareta en tot moment i per a totes les parts del procés electoral: votants i responsables de mesa electoral; caldrà garantir una distància de seguretat de com a mínim un metre i mig i fer ús del gel hidroalcohòlic. Sempre que es pugui s'haurà de dur la papereta impresa de casa.

Tot plegat, anirà acompanyat de mesures d'higiene continuada i de l'obligatorietat de ventilar els espais de manera intermitent. Per tal de garantir aquesta ventilació, serà possible votar en mercats i augmentaran els punts de votació en teatres i museus.
 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut