Urna durant un dia d'eleccions
Urna durant un dia d'eleccions

Acaba el termini per presentar coalicions sense acord per una llista unitària

Fins ara han fracassat les negociacions per fer una llista unitària i el més probable són llistes separades amb punts programàtics en comú

RedaccióActualitzat

Acabat el termini per registrar coalicions electorals, si no hi ha una sorpresa majúscula, no hi haurà candidatura unitària de les forces sobiranistes de cara a les eleccions del 21 de desembre. Entre les coalicions que s'han presentat hi ha En Comú Podem - Catalunya en Comú, ERC - Catalunya Sí o PDeCAT- Pacte Democràtic.

La idea d'una candidatura conjunta, encapçalada per Carles Puigdemont, en què participin els membres del govern destituïts i els Jordis, era la favorita del PDeCAT i també de l'ANC. Des de Brussel·les, Puigdemont ha defensat que "no tenim una altra alternativa que anar tots plegats". En una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio" acompanyat dels quatre consellers que són amb ell a Bèlgica, Puigdemont ha afegit que aquesta llista hauria d'estar inspirada en l'Assemblea de Catalunya.

Esquerra i la CUP, per la seva banda, han desestimat l'opció. Els cupaires decidiran diumenge la seva participació en el 21D entre quatre opcions: no concórrer als comicis, donar suport a una candidatura de personalitats de la societat civil, un front de l'esquerra sobiranista amb Podem i ERC i, per últim, presentar-se en solitari.

Després de conèixer aquestes quatre possibilitats plantejades per la CUP, cap de les quals era la llista unitària, Esquerra ha apostat per "crear un front comú des de candidatures diferenciades". El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, demana un front "absolutament coordinat" que compti amb "punts programàtics compartits que facin ben visible el front de defensa de les institucions, l'amnistia dels empresonats i la República".

Pel que fa a Catalunya en Comú, ja van anunciar la seva intenció d'anar pel seu compte.

Ciutadans, el PP i el PSC, després que algunes veus van demanar també una llista conjunta, ja han descartat anar plegats.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut