Barcelona

Últim dia per donar diners a La Marató contra el càncer, que ja frega els 11 milions

Hem seguit dues visites guiades a projectes de recerca finançats per La Marató de TV3

Actualitzat

Demà diumenge és l'últim dia per fer aportacions a La Marató de l'any passat, dedicada a la lluita contra el càncer. El marcador va tancar amb 10.715.430 euros, una xifra rècord que fins demà encara pot créixer.

Els donatius són fonamentals per continuar investigant les malalties.

 

 

Per saber quin és el camí que segueixen les donacions, un equip de TV3 ha visitat dos projectes de recerca a l'Hospital Vall d'Hebron, que s'han finançat gràcies a La Marató del 2016, dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

El primer projecte estudia els biomarcadors de la sang en la pneumònia associada a l'ictus. Alejandro Bustamante, neuròleg del Grup de Recerca de Malalties Neurovasculars, agraeix poder explicar la seva feina a la gent interessada:

"És molt bonic que la gent interessada pugui venir aquí a parlar amb l'investigador, a preguntar sobre el projecte o simplement sobre la malaltia, que al capdavall és amb el que aquesta persona ha decidit col·laborar. I està bé que vegi que la gent que estem als laboratoris i als hospitals no som bitxos raros."

 

 

El segon projecte estudia com afecten les partícules dels motors dièsel les persones amb lesions cerebrals, mitjançant l'observació pel microscopi de cèl·lules de ratolins malalts. L'explica la doctora Anna Rosell, investigadora del Grup de Recerca en Malalties Neurovasculars.

"Veiem unes cadenes de partícules que només les veiem en els animals que han estat exposats a aquests contaminants. Creiem que pot estar afectant diferents mecanismes de dany i reparació en el context de l'ictus."

La Marató dedicada a l'ictus va recaptar més d'11 milions d'euros i va impulsar 37 projectes com aquests.

ARXIVAT A:
La Marató
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut