Pla mitjà de la roda de premsa del sindicat UGT a Montblanc per valorar la situació laboral del territori. Imatge del 9 de novembre de 2021 (Horitzo…
Pla mitjà de la roda de premsa del sindicat UGT a Montblanc per valorar la situació laboral del territori. Imatge del 9 de novembre de 2021 (Horitzontal)

UGT reclama flexibilitzar els ERTO per protegir llocs de treball a la indústria de la Conca de Barberà

ACN Montblanc.-UGT ha reclamat flexibilitzar els ERTO per protegir les plantilles del sector industrial a la Conca de Barberà. El secretari general d'UGT, Camil Ros, ha defensat aquest dimarts des de Montblanc aquesta mesura per al sector, davant la crisi de subministrament de components. Per a Ros, s'ha aplicat una "política industrial errònia" i ha reivindicat mesures de suport per mantenir les plantilles a través del pacte industrial de Catalunya. Segons el secretari general de la UGT a Tarragona, Joan Llort, la flexibilitat dels ERTO és "una garantia" per recuperar l'impuls industrial del territori. El sindicat ha reiterat la defensa de la derogació de la reforma laboral i ha titllat de "picabaralla absurda" el debat polític generat.

Des del sindicat han llençat un missatge al Govern envers els comptes catalans que es presenten aquest dimarts, en què reclamen polítiques industrials, d'habitatge i socials que ajudin a reactivar l'economia catalana. Segons el secretari general de la UGT, Camil Ros, "calen polítiques concretes perquè la gent pugui treballar i viure on vulgui". En aquest sentit, Ros ha reclamat concrecions de les polítiques econòmiques més enllà de l'anunci de la creació d'una empresa energètica pública i ha apuntat que fan falta uns pressupostos que apostin per polítiques d'equilibri territorial i industrial.En relació a les últimes dades de l'atur registrades a les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre, el secretari general a Tarragona Joan Llort ha insistit en la importància dels expedients de regulació temporal d'ocupació per "salvaguardar" els treballadors de tots els sectors, però especialment aquells que es dediquen als serveis. Llort ha recordat que ens molts casos, les empreses que es dediquen a aquest àmbit no han pogut treballar amb normalitat tot i la millora de la situació sanitària. Segons dades del mes d'octubre, el sector serveis és el que acumula més desocupats a la demarcació, amb 33.829 persones sense feina, seguit de la construcció i la indústria. Alhora, el sindicat ha estrenat una nova delegació territorial a Montblanc que servirà com a punt d'atenció a l'afiliat.

Anar al contingut