Veronika Didusenko amb el seu fill de 4 anys (Reuters)

Ucraïna retira el títol de Miss a la guanyadora del 2018 perquè és mare i divorciada

L'organització del concurs nega que sigui un cas de masclisme

Actualitzat

La guanyadora de Miss Ucraïna ha perdut el seu títol, quatre dies després de rebre'l, perquè està divorciada i té un fill. 

Veronika Didusenko es va inscriure en el certamen de bellesa d'aquest 2018 sense informar que era mare divorciada, un requisit que impedeix participar-hi.

Segons un comunicat de l'organització, la norma de no haver estat mai casada ni embarassada també és vigent en el certamen de Miss Món, al qual finalment opten les Miss de cada país.
 

 

La Veronika s'hi havia inscrit sense expectatives de guanyar perquè volia fer-se coneguda i donar projecció a la fundació en què treballa amb infants orfes. 

"Aquesta norma que existeix al concurs Miss Món és realment discriminatòria, molt arcaica. La veritat és que no hauria d'existir avui en dia. La norma es va escriure fa setanta anys."

Notícia relacionada: Miss Amèrica diu adeu a la desfilada en biquini

 

 

Tot i que ja no és Miss, la Veronika, que té un fill de 4 anys, fa de model. Ara ha engegat una campanya en què denuncia la discriminació de les dones amb fills al mercat laboral.

"El 50% de la gent em dona suport no entenen com al segle XXI pot haver-hi aquesta norma, que no permet a les dones que volen competir en el certamen tenir fills. Tampoc entenen per què les dones que volen perseguir els seus somnis no ho poden fer perquè són mares."

 

També intenta trencar el tabú de ser mare divorciada en un país tradicional on això no està ben vist.

"L'altre 50% evidentment no entén com puc haver trencat aquesta norma, i perquè vaig mentir o alguna cosa així. Però el més important ara és donar a conèixer a la gent que aquest problema existeix".

Notícia relacionada: Acadèmics que es planten contra l'absència de dones als congressos

Neguen discriminació

L'organització del certamen de bellesa nega, per la seva part, que es tracti d'un cas de discriminació. Segons la directora executiva de Miss Ucraïna, Viktoria Kiose, la Veronika es podria haver presentat a un altre concurs de bellesa. 

"Dic que si no hi hagués més alternativa que Miss Món, per exemple, llavors podries dir que és discriminació. Però com que hi ha alternativa, llavors on és la discriminació?"

 

ARXIVAT A:
Masclisme Feminisme
Anar al contingut