Barcelona

Uber diu a TV3 que renuncia als conductors particulars per treballar legalment a Barcelona

La companyia vol negociar un canvi de normativa per demanar 5.000 llicències de conductors professionals

RedaccióActualitzat

Uber canviarà d'estratègia per tornar a establir-se a Barcelona tan aviat com sigui possible. L'aplicació digital de transports renunciarà a oferir el servei amb conductors particulars i es centrarà en els conductors professionals, com ja fa a Madrid o París. En declaracions al programa "Valor afegit" de TV3, el director general Uber Europa, Thibaud Simphal, ha assegurat que volen aconseguir un consens amb els sectors implicats, com els taxistes, que sempre s'han oposat a la plataforma.

"Volem obrir un diàleg amb l'ajuntament de Barcelona i amb la Generalitat, per avançar cap al futur. I permetre aquesta tecnologia digital per la mobilitat, sense deixar ningú de banda, ajudant a la transició del taxi. *

Uber reconeix que la nova estratègia és inviable amb la limitació actual d'una llicència de vehicle amb xòfer professional per cada 30 taxis. Això equival a unes 300 llicències a Barcelona, quan Uber necessitaria, segons ha pogut saber TV3, entre 3.000 i 5.000 llicències. És a dir, que hi hagi un Uber per cada dos taxis:

"Per donar la possibilitat a tothom que tingui un smartphone a través d'un botó de tenir un xòfer, aleshores hi haurà lloc per als taxis, però hi haurà lloc també per a moltíssima més gent."

Uber assegura que és un canvi d'estratègia a escala europea que inclourà revisar les condicions laborals i afavorir la coexistència amb el taxi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut