Txevi Buigas s'abraça als veïns en el seu retorn a Folgueroles
Txevi Buigas s'abraça als veïns en el seu retorn a Folgueroles
Folgueroles

Txevi Buigas, empresonat en l'operació Judes, torna a casa entre l'emoció dels veïns

Centenars de persones s'han manifestat aquest vespre pel centre de Barcelona per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats

RedaccióActualitzat

Els tres membres del CDR investigats per terrorisme i empresonats des del setembre ja han arribat a Catalunya. Prop de 300 persones han esperat Txevi Buigas a Folgueroles. L'han rebut emocionats entre aplaudiment i abraçades.

El mateix Buigas ha despenjat la pancarta en què el poble demanava la seva llibertat. La pancarta estava penjada a l'Ajuntament de la vila i al text "#TotsSomTxevi" i "Llibertat" l'acompanyava un dibuix de la seva cara i un ocell sortint d'una gàbia.

 

 

Un concert d'homenatge ha recordat que encara hi ha quatre detinguts de l'Operació Judes que continuen a la presó.


Tres mesos a la presó

La sala penal de l'Audiència Nacional va decidir el divendres estimar parcialment els recursos d'apel·lació de les defenses de tres dels activistes empresonats, entre ells Buigas, i va acordar la llibertat sota fiança de 5.000 euros per a cadascun. Poc després de tres quarts de nou de la nit del vespre del mateix divendres van sortir de la presó madrilenya.


Marxa de torxes a Barcelona

Centenars de persones s'han manifestat aquest vespre pel centre de Barcelona per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Era la ja tradicional Marxa de Torxes nadalenca convocada per l'organització Rescat, de suport als presos, amb el suport d'un reguitzell d'entitats sobiranistes. Ahir ja se'n van fer una trentena més a diverses poblacions del Principat, i està previst que se n'afegeixin més al llarg del cap de setmana.

 

 

 

Divendres ja es va fer una marxa de torxes a Sabadell per celebrar l'excarceració dels CDR i per reclamar l'alliberament dels que encara estan a Soto del Real.

ARXIVAT A:
Operació JudesCDR
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut