La corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Pròxim Orient, Txell Feixas
La corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Pròxim Orient, Txell Feixas

Txell Feixas, premi a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

Segons el jurat, el guardó a Feixas vol ser un reconeixement a tots els corresponsals dels mitjans públics

Actualitzat

La periodista Txell Feixas, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Pròxim Orient, ha guanyat el Premi de la Comunicació de la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals. Segons el jurat, el guardó a Feixas vol ser un reconeixement a tots els corresponsals dels mitjans públics que "amb la seva feina permeten que el país tingui una televisió i una ràdio públiques que poden parlar d'igual a igual amb els mitjans internacionals més importants del món".

En l'apartat de mitjans de comunicació, els editors de premsa, revistes i mitjans digitals també han premiat la publicació "Petit Sàpiens" com a millor revista; "La Comarca d'Olot" com a millor mitjà de premsa local i comarcal i "Somgarrigues.cat", com a millor mitjà digital. Per la seva trajectòria de 25 anys, també es reconeix la feina del mensual del Baix Montseny "La Vila" i les revistes "Mètode" i "Llengua Nacional".

Guardó per a un músic letó i un diputat alemany

En aquesta edició, també s'ha premiat el músic letó Martins Brauns i el polític socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg, que han contribuït a posar Catalunya en el mapa europeu en diferents àmbits. Brauns va cedir els drets de la cançó "Saule, Pērkons, Daugava", que es va versionar per crear el tema "Ara és l'hora", protagonista de la Diada Nacional de l'11 de setembre del 2014.

Per la seva banda, a Von Grünberg se'l premia "per posar el focus sobre Catalunya en països com Alemanya i en espais com la Unió Europea". El diputat alemany va fer d'observador en el procés participatiu del 9-N i va donar suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, quan va ser investigada pel TSJC.

Els premis es lliuraran a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que se celebrarà el 28 de juny a Barcelona.

Anar al contingut