Txarango en el seu concert de comiat de gira (@EsperanzahWMF)
Txarango en el seu concert de comiat de gira (@EsperanzahWMF)

Txarango tanca la gira d'El Cor de la Terra i deixa els escenaris durant més d'un any

L'últim concert, dins del festival Esperanzah, al Prat de Llobregat, amb totes les entrades esgotades

Actualitzat

El grup Txarango tanca la gira d'El Cor de la Terra i deixa els escenaris durant més d'un any. L'últim concert, dins del festival Esperanzah, al Prat de Llobregat, amb totes les entrades esgotades.

La cloenda de la gira, que ha durat dos anys, ha estat un espectacle especial anomenat Abàraka i pel qual els del Ripollès han portat més músics i artistes a l'escenari.

 

El cantant de Txarango, Alguer Miquel, ha explicat a Catalunya Ràdio que han arribat al concert volent tornar l'energia que han rebut del públic durant aquesta gira.

"Sensacions d'agraïment. Hem viscut un any i mig brutal sense parar. Hem viatjat moltíssim. Estem molt contents de com la gent va rebre el disc i com l'hem pogut compartir en directe, i és una nit per donar les gràcies, per cantar amb la gent, per celebrar tot el que estem vivint i per intentar tornar tot el que rebem perquè ens sentim uns privilegiats, la veritat."

Ara, Txarango deixarà els escenaris durant un any i mig, com a mínim, segons afirmen ells mateixos, tot i que no aturaran l'activitat. Es volen dedicar a alguns dels projectes socials que tenen en marxa. D'entrada, marxaran al Brasil a la tardor per col·laborar amb el moviment dels sense terra. I al desembre, col·laboraran amb el festival Yalah Sàhara, que es farà al camp de refugiats saharauis de Tindouf, a Algèria. Els d'Alguer Miquel també impulsen aquest certamen. Per ells, és una manera d'intentar canviar les coses.

"Hem estat a molts llocs on hem vist les urpes, la pitjor cara de la humanitat; és molt complicat. Tot el que fem nosaltres és molt poc, segurament és irrellevant, però nosaltres sentim que tenim una sèrie d'espais, que el món ens està posant uns escenaris i que hem de participar d'aquesta manera. És important que ho fem o no? Per nosaltres és important."

El Sàhara és un dels llocs que ha visitat Txarango durant la gira d'El Cor de la Terra, que els ha portat també a Colòmbia, el Japó, Turquia o al festival de Glastonbury, al Regne Unit.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut