Imatge promocional de Txarango
Imatge promocional de Txarango

Txarango plega amb disc nou i una última gira

El grup del Ripollès dirà adeu a una dècada de música amb una trentena de concerts fins al febrer del 2021

Actualitzat

Txarango diu adeu. El grup del Ripollès acaba d'anunciar la sortida d'un disc nou aquesta primavera i una gira a partir de l'estiu que, quan acabi, al febrer del 2021, posarà punt i final a una trajectòria de 10 anys als escenaris.

Ho ha anunciat el mateix grup a Instagram, en un missatge en què asseguren que, "després de més de 10 anys recorrent el món i posant tota l'energia de les nostres vides en aquest projecte, arriba el moment de tancar el viatge":

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avui compartim tres notícies molt importants per nosaltres! ★ NOU DISC A LA PRIMAVERA ★ Després de més d'un any fora dels escenaris, acabem d'entrar a l'estudi per començar a gravar el que serà el 4rt disc de Txarango. El nou treball arribarà a la primavera i donarà pas a una gira molt especial! ★ EL GRAN CIRC, UNA GIRA ÚNICA ★ Acabem de posar a la venda les entrades de tota la gira que farem! Celebrarem 10 anys als escenaris recorrent el territori sota la carpa del nostre propi circ. Un somni fet realitat que ens acompanya des que va néixer Txarango. Aquesta gira autogestionada, plena de sorpreses i companyes de viatge, ens està permetent construir un espai itinerant propi i transformador, basat en l'economia social i solidària. ★ EL FINAL DEL VIATGE ★ L'aventura que tenim per endavant, amb el nou disc i la nova gira, serà l'última etapa de Txarango. Sentim que després de més de 10 anys recorrent el món i posant tota l'energia de les nostres vides en aquest projecte, arriba el moment de tancar el viatge. Per nosaltres, acomiadar Txarango és una decisió important i ho volem fer de la millor manera que sabem, cantant i ballant per celebrar la vida compartida al costat de totes les persones que han fet possible aquest somni. Txarango ha estat el nostre projecte vital. Un camí intens, ple de reptes i aprenentatges. Ple de tot el que són plens els viatges. Avui, ple de gratitud. Ara que encara tenim per endavant tota una etapa sencera, hem sentit que era el millor moment per anunciar i compartir aquest final. Perquè els finals també s'han de celebrar! Perquè volem viure'l a prop vostre, amb tota la intensitat que mereix. Perquè l'agraïment que sentim és tant gran que ens quedarà més petita la gira que la paraula GRÀCIES. Comptem amb totes i tots vosaltres. Que ningú es quedi sense entrada! www.txarango.coop

A post shared by Txarango (@txarango) on

 

 

Una gira d'una trentena de concerts per "tancar el viatge"

Després de més d'un any lluny dels escenaris, el grup acaba d'entrar a estudi per enregistrar el seu quart disc, que anirà acompanyat d'una gira que es farà sota una carpa de circ:

"Celebrarem 10 anys als escenaris recorrent el territori sota la carpa del nostre propi circ. Un somni fet realitat que ens acompanya des que va néixer Txarango."

Txarango vol acomiadar-se amb una gira que combinarà música i arts escèniques, amb una trentena de concerts per tot Catalunya i també les Illes i el País València.

 

 

Fidel a la filosofia del grup, l'última gira serà "autogestionada, plena de sorpreses i companyes de viatge". Amb el nom d'"El gran circ", la gira comptarà amb les aportacions del director i escenògraf Lluís Danés.

El fet que la gira sigui autogestionada està permetent al grup "construir un espai itinerant propi i transformador, basat en l'economia social i solidària". Diverses organitzacions del món cooperatiu col·laboraran en la gira, que es vol que no generi cap residu plàstic i que les despeses de gestió de la venda d'entrades es destinin a projectes socials.

Txarango assegura que acomiadar el grup és "una decisió important" i que ho volen fer la la millor manera que saben:

"Cantant i ballant per celebrar la vida compartida al costat de totes les persones que han fet possible aquest somni."

Les entrades s'han posat a la venda a la web del grup coincidint amb l'anunci de comiat.

 

Concert de Txarango al festival Cruïlla de Primavera del 2017 (ACN / Pere Francesch)

 

Serà el final d'un viatge que va començar l'hivern del 2010, que els ha convertit en un dels grups catalans de més èxit i els ha portat per escenaris de tot el món, amb concerts on han sonat cançons com "Vola", "Compta amb mi", "Músic de carrer" o "Una lluna a l'aigua".

Amb "Benvinguts al llarg viatge" van guanyar nombrosos premis i es van convertir en un del grups catalans de més èxit i més seguidors.

L'any 2014 van publicar "Som riu" i van crear el festival Clownia, a Sant Joan de les Abadesses, i el 2017 van gravar el seu tercer disc, "El cor de la Terra".

Txarango ha escampat per tot el món la seva música mestissa, festiva i reivindicativa, el seu directe potentíssim i energètic i lletres i filosofia carregades de compromís social i polític, que els ha portat a actuar, també, en camps de refugiats a Grècia i a Palestina

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut