El raper Kanye West durant un míting a Carolina del Nord l'any 2020 (Reuters/Randall Hill)

Twitter tanca el compte a Kanye West per penjar una estrella de David amb una esvàstica nazi

Elon Musk li tanca el perfil per "incitació a la violència" després que el raper declarés en una entrevista que li agraden moltes coses de Hitler

Juli Rodés AlmerActualitzat

Dos mesos li ha durat al raper Kanye West el compte de Twitter que li havia estat restituït a l'octubre.

Elon Musk, que encara no era el propietari de Twitter, va celebrar el retorn de West a la xarxa social. 

"Benvingut de nou a Twitter, amic meu!", va escriure aleshores Musk.


Ara, en canvi, Musk ha decidit suspendre el compte per "incitació a la violència", després d'un missatge de West amb una estrella de David enllaçada amb una esvàstica nazi.


La imatge anava acompanyada del text "YE24 LOVE EVERYONE #LOVE SPEECH", en defensa de la llibertat d'expressió.


Musk: "He fet tot el possible"

En un tuit de resposta a un usuari, Musk, que es proclama defensor absolut de la llibertat d'expressió, ha assegurat que ha fet "tot el possible", però que West "ha tornat a violar les nostres normes contra la incitació a la violència". 


West, que ara es fa dir Ye, ha publicat el missatge amb l'estrella de David i l'esvàstica després d'una entrevista en un conegut digital conspiracionista d'extrema dreta en què ha fet declaracions a favor de Hitler.

Ha intervingut en el digital Infowars, d'Alex Jones, que assegura que els atemptats de l'11S van ser organitzats pel govern dels Estats Units.

Aquest octubre, Jones va ser condemnat a indemnitzar les famílies de les víctimes del tiroteig a l'escola Sandy Hook, on van morir 6 adults i 20 nens, després d'haver assegurat que era un muntatge del govern per poder restringir la tinença d'armes.

El comte de Twitter de Kanye West ja està cancel·lat

"Hi ha moltes coses que m'agraden de Hitler, moltes coses", ha comentat West durant l'entrevista amb Jones, després d'assegurar que el dictador nazi "va inventar les autopistes i va inventar el mateix micròfon que faig servir com a músic". 

Més endavant ha defensat que "cada ésser humà té alguna cosa de valor per aportar, especialment Hitler", i ha afegit: "No m'agrada la paraula 'malvat' al costat de [la paraula] 'nazi'".

West encara ha volgut aclarir: "Estimo els jueus, però també estimo els nazis", i ha assegurat que "la majoria dels jueus són grans persones", però que existeix una "màfia jueva".


Espiral de declaracions polèmiques

Aquestes no són les primeres declaracions polèmiques de West, que recentment ha vist com diverses marques li retiraven el patrocini després de comentaris i actituds racistes.

Així, a l'octubre va assistir a una desfilada de moda a París amb una samarreta amb el lema "White Lives Matter", oposat al moviment "Black Lives Matter", sorgit arran de diversos casos de violència policial contra persones negres.

West, de fet, ha arribat a assegurar que la mort de George Floyd a mans de la policia de Minneapolis, un dels casos més emblemàtics, no va ser causada per la policia, sinó per la ingesta de drogues. 

També ha dit que ell no pot ser antisemita "perquè els negres també són jueus", però en la mateixa frase acusava els jueus d'atacar qualsevol que s'oposés a la seva agenda.


Retiren gratis tatuatges de Kanye West

Fins a tal punt s'ha convertit West en una persona controvertida que un saló de Londres especialitzat a esborrar tatuatges ha anunciat que els retirarà gratis a les persones que en portin de West i s'hagin penedit de la seva decisió de tatuar-se el raper.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NAAMA (@naamastudios)


"Quan et fas un tatuatge inspirat en algú a qui admires i comença a ser notícia per totes les raons equivocades, no és precisament una cosa que vulguir dur al braç", han argumentat els responsables de Naama al diari The Washington Post.

ARXIVAT A:
Xarxes socials RacismeTwitter
Anar al contingut