janquim

Twitter s'omple de versos per celebrar un "dia de la poesia catalana a internet"

Versos de Joan Maragall, Maria-Mercè Marçal, Josep Gual, J. V. Foix, Vicent Andrés Estellés i altres poetes catalans omplen avui l'espai del Twitter, en resposta a una iniciativa peculiar per fer servir aquesta xarxa com un lloc virtual de celebració.

Actualitzat
El motiu és el Dia de la Poesia Catalana a internet, una causa que es promou des de la revista electrònica Lletra, que edita la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

L'acció s'ha donat a conèixer amb les etiquetes #jollegeixo i #piulempoesia, i malgrat l'allau dels assumptes que l'actualitat imposa de manera raonable, han aconseguit treure el nas enmig del desfici per l'alerta nuclear amb una arma que només dispara les emocions contingudes en els poemes dels autors que cadascú tria.

També han obert una pàgina al Facebook i el típic mur on els usuaris hi deixen missatges s'ha convertit en un espai ple de versos.

Dia Mundial

D'aquesta manera s'avancen una mica al Dia Mundial de la Poesia, que és el 21 de març i que també ha trobat ressò a la xarxa. Un blog oficial  de la jornada dóna a conèixer els actes previstos a Catalunya i posa a l'abast de tothom els arxius dels anys anteriors. El Consorci per a la Normalització s'hi ha afegit amb un blog dedicat a la poesia

TVC se suma a aquesta celebració amb un programa dedicat als poetes que s'emetrà al 33.
    

Anar al contingut