Twitter i Facebook tanquen 359 comptes atribuïts al PP per spam polític

El Partit Popular ha negat estar al darrere dels comptes falsos, creats abans de les últimes eleccions generals

RedaccióActualitzat

Twitter ha informat que, als mesos de febrer i abril, va suspendre 259 comptes atribuïts al PP, dedicats a "potenciar de forma artificial l'opinió pública a Espanya", abans de les últimes eleccions generals, el 28 d'abril. També Facebook va detectar 65 comptes d'aquesta xarxa social i 35 d'Instagram que considera "operats" pel Partit Popular.

Twitter ha inclòs aquestes dades a l'última actualització de l'informe de transparència. Conclou que els comptes mostraven un "comportament de spam" i que es dedicaven a retuitar altres missatges i altres comptes "per augmentar la interacció" de "manera artificial".

S'administraven des de diferents punts d'Espanya, i la majoria es dedicaven a criticar al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, i la resta de partits, al mateix temps que lloaven el discurs del president del PP, Pablo Casado.


Perfils falsos i anuncis a Facebook

En la mateixa línia que Twitter, Facebook també ha informat que els perfils (que poden administrar més d'una pàgina o grup) eren de "persones associades al Partit Popular" i es dedicaven a "amplificar un contingut" amb comptes falsos.

Ha fet públic que es van gastar més de 1.150 euros en anuncis publicitaris, que també gestiona Facebook, i que alguns dels comptes d'Instagram tenien fins a 5.000 seguidors.

La xarxa social ha explicat que va treballar en col·laboració amb personal de Twitter i que ho continuarà fent "per monitoritzar i actuar si es detecten infraccions futures".

 


El PP ho nega

El Partit Popular ha negat tenir res a veure amb aquesta estratègia de comptes falsos i diu que no poden controlar si ho ha fet algun simpatitzant pel seu compte.


Altres comptes suspesos

Al juny, Twitter va informar que havia suspès una xarxa de 130 comptes falsos d'Esquerra Republicana per "influir de forma orgànica a la conversa" per obtenir un "benefici polític".

A més de tancar aquests comptes a Espanya, també ha pres mesures contra xarxes de milers de comptes falsos a la Xina i a Hong Kong (que alimentaven les protestes que van durar diverses setmanes), l'Equador, l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units i Egipte.

ARXIVAT A:
FacebookTwitterPPXarxes socials
Anar al contingut