Twitter es disculpa i no t'eliminarà el compte si has estat sis mesos sense entrar-hi

Felip GordilloActualitzat

El teu compte de Twitter està salvat, de moment. La companyia ha fet marxa enrere en una polèmica mesura que va anunciar aquesta setmana: eliminar els usuaris que hagin estat més de sis mesos sense entrar al perfil. La raó? Les queixes dels usuaris i l'argument que s'eliminarien milers de comptes de persones que han mort.

Twitter va explicar aquest dimarts que volia eliminar els perfils inactius per poder alliberat noms d'usuaris. Un compte inactiu, segons explica la companyia en les seves condicions, és aquell que fa sis mesos que no ha registrat activitat.

Dos dies després, la companyia s'ho ha repensat. Twitter ha fet cas de l'opinió dels usuaris després que la mesura va aixecar molta polèmica. I l'argument definitiu té a veure amb els comptes que no es poden activar perquè la persona ha mort fa mes de sis mesos. Què passa amb tot aquest contingut? Segons Twitter, no tancarà cap compte fins que no ho hagi resolt amb un nou tipus de perfil que funcioni com un memorial.

 

Un cop Twitter resolgui la qüestió dels memorials, el més provable és que torni a aplicar la mesura ja que, com la companyia mateixa reconeix, és conseqüència de la política de protecció de dades impulsada per la Unió Europea.

Twitter fa tard en adonar-se que part dels seus usuaris poden haver mort. Els comptes memorials o commemoratius fa temps que estan disponibles a Faceboook. Per la xarxa de l'ocellet només hi ha l'opció de refiar-se de tercers amb aplicacions que, si més no, permeten guardar els tuits d'un usuari. Per respondre al primer anunci de Facebook va aparèixer "The twittering dead" del grup Archive Team, que treballa per preservar la memòria digital.

Es calcula que Twitter té uns 330 milions d'usuaris.

ARXIVAT A:
TwitterInternet
Anar al contingut