Twitter canvia l'ou per un avatar humà com a imatge de perfil predeterminada (Font: Twitter)
Twitter canvia l'ou per un avatar humà com a imatge de perfil predeterminada (Font: Twitter)
San Francisco

Twitter diu adeu a l'ou com a imatge de perfil

La xarxa social fa desaparèixer els ous perquè estaven associats als "trolls", comptes creats per assetjar els altres anònimament

RedaccióActualitzat

Durant set anys qualsevol persona que es creava un compte de Twitter tenia com a imatge de perfil un ou, abans que se'l convidés a pujar la seva imatge real. Ara, la xarxa social ha dit adeu a la icònica imatge i l'ha substituït per una silueta humana.

El canvi és un pas més de la lluita de Twitter contra els "trolls", usuaris que volen romandre en l'anonimat per enviar comentaris ofensius o violents, i que va començar fa unes setmanes amb l'anunci de noves funcionalitats. Així ho han justificat al seu blog.

"L'ou estava associat amb un comportament negatiu"

"Hem vist que alguns comptes han estat creats exclusivament per assetjar els altres, i que sovint aquests no es prenen el temps per personalitzar el compte"

"La nova imatge s'assembla més a una persona fictícia i esperem que això animi la gent a pujar la seva imatge real" 

La decisió ha provocat la burla d'alguns usuaris que asseguren que el canvi d'imatge serà ineficaç per combatre els "trolls". De fet, d'aquí a un temps, els nous comptes amb perfils més humans també es poden acabar associant a aquests comportaments negatius, si els "trolls" segueixen sense pujar fotografies reals. 
 

Twitter, Facebook, Youtube i Microsoft s'uneixen contra la propaganda terrorista

Per què un ou de perfil?

Segons Twitter, l'ou era "maco" i "divertit" i prou buit i genèric per animar la gent a personalitzar la foto de perfil. A més, encaixava a la perfecció amb la filosofia de la xarxa de l'ocellet. 

"Va ser una forma divertida de veure com dels ous sortirien els ocells que piularien a Twitter!"

 

Des de la seva creació, Twitter ha anat variant la seva imatge de perfil predeterminada. Despés de set anys d'ou, la xarxa social tenia pendent un canvi d'acord amb el redisseny d'imatge general que va fer fa un any.

Anar al contingut