Twitter admet "errors" en la migració al compte presidencial de Trump

L'empresa reconeix que milers d'usuaris es van trobar seguint el compte oficial de la presidència dels EUA, @POTUS, sense haver-ho demanat

Irene VaquéActualitzat

Twitter ha sortit al pas de les queixes dels usuaris d'aquesta xarxa social per la manera com s'ha gestionat el traspàs del compte oficial de la presidència dels Estats Units. Per primera vegada, el relleu a la Casa Blanca ha tingut també la seva rèplica tuitaire, i no ha estat exempta de polèmica.

Obama va anunciar que @POTUS seria el compte de la presidència, l'ocupés qui l'ocupés. Uns quants usuaris van optar per deixar de seguir-lo just abans del traspàs perquè no volien cap rastre de Donald Trump al seu "timeline", però s'han trobat que, sense que ningú els hagi demanat permís, tornaven a seguir el compte ara que l'inquilí de la mansió és Trump.

Ha passat el mateix amb tuitaires que van seguir després de la presa de possessió de Trump el nou perfil @POTUS44, que serveix d'arxiu dels tuits de la presidència d'Obama, 44è dirigent nord-americà.

Segons Twitter, hi ha hagut "errors" que "ja s'han corregit". El director executiu de l'empresa de l'ocellet, Jack Dorsey, s'ha disculpat per les errades.

 

 

El director executiu de Twitter ha xifrat en poc més de 500.000 els usuaris que s'han trobat, inesperadament, sent seguidors de Trump.

 

Segons el pla establert, Trump havia d'heretar el @POTUS amb el seus 13 milions de seguidors, però amb el comptador de tuits posat a zero. Twitter va argumentar que, com que es tractava d'un compte oficial i no pas personal, el més "just" era mantenir els seguidors del perfil.

 

Trump elimina la pàgina web en espanyol de la Casa Blanca

 

La xarxa social també va migrar el compte de la primera dama, @FLOTUS, i altres comptes oficials com @VP, @WhiteHouse and @PressSec.

Ara Obama piula des del seu perfil original, @BarackObama, on supera els 83 milions de seguidors.

 

I també Donald Trump manté el seu perfil original, @realDonaldTrump, que suma més de 21 milions de seguidors i farà servir al mateix temps que @POTUS. De moment, hi ha presumit de tenir més audiència televisiva que el seu antecessor en el càrrec.

 

Caldrà veure si Trump aconsegueix apujar el llistó de "followers" d'Obama, el president que va estrenar l'era Twitter. 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut