A finals d'octubre, Elon Musk va comprar l'empresa i va començar a retallar llocs de treball (Reuters)

Twitter acomiada gairebé tota la plantilla a Espanya, on manté només 5 treballadors

Els treballadors asseguren que els acomiadaments haurien valgut 1,6 milions d'euros a la companyia d'Elon Musk

RedaccióActualitzat

Twitter ha acomiadat el 83% de la plantilla de la seu que té a Espanya. La delegació ha quedat reduïda a 5 persones, després d'haver-ne fet fora 24 dels 29 treballadors.

Segons ha avançat El Confidencial, que ha pogut parlar amb alguns afectats, després de mesos d'incertesa s'ha decidit tancar l'oficina de Madrid.

Pràcticament tothom s'ha quedat sense feina a través d'un ERO. Continuen en nòmina aquestes cinc persones, que estarien dedicades a "vendes i negoci".

Els treballadors han assegurat al mateix mitjà que els acomiadaments haurien valgut a la companyia d'Elon Musk, globalment, 1,6 milions d'euros. Se'ls van comunicar dimarts i es faran efectius el 8 de febrer.

"Ho han fet tan malament que ens paguen un dineral", ha explicat un dels testimonis. Les indemnitzacions són de 33 dies per any treballat, quan l'empresa pretenia pagar-los 20 dies per any.

Un dels acomiadats, ha afegit: "A l'ERO no hi feien constar cap raó vàlida, només de productivitat. Han hagut de rectificar i no els ha fet cap gràcia. El procés ha estat molt traumàtic i m'alegro d'haver-ne tret els diners que volíem."

Fa uns tres mesos que el multimilionari Elon Musk es va posar al capdavant de l'empresa i va arrencar un pla de retallades a tot el món.

Als Estats Units i al Regne Unit, els processos de reducció de plantilla han acabat als tribunals.

 

ARXIVAT A:
TwitterTecnologiaEmpresa
Anar al contingut