Twitter demostra que l'odi ven i enganxa. Per Laura Rosel
El logotip de Twitter a la pantalla d'un telèfon mòbil (Reuters / Mike Blake)

Twitter acomiada els fleets, els tuits efímers que duren 24 hores

El 3 d'agost desapareixeran després de vuit mesos en funcionament

Twitter fa marxa enrere i elimina els fleets, els tuits efímers que duraven només 24 hores. Creats a imatge de les stories d'Instagram fa només vuit mesos, pretenien fer més amable la conversa en aquesta xarxa social i treure pressió als usuaris per aconseguir likes i retuits.

Però la mateixa companyia reconeix que ha fracassat en aquests objectius i no ha aconseguit augmentar la participació. Per això Twitter ha anunciat que la funció dels tuits efímers desapareixerà el 3 d'agost: "Eliminarem els fleets el 3 d'agost i seguirem treballant en coses noves. Ho sentim... o des res", diu el missatge.

 

La cap de producte de Twitter, Ilya Brown, explica així la fi d'aquests continguts que permeten compartir text, fotos, vídeo i fins i tot tuits.

"Esperàvem que ajudés més persones a sentir-se còmodes i a unir-se a la conversa a Twitter. Però des que vam presentar els fleets a tothom, no hem vist un augment de la quantitat de persones que s'uneixen a la conversa amb els fleets de la forma que esperàvem."

Aquesta xarxa social va ser l'última d'introduir aquesta modalitat de missatges entre les seves prestacions. Quan els van presentar, Twitter va assegurar que ho feia per crear "noves capacitats que aborden algunes de les angoixes que fan que la gent es resisteixi a conversar a Twitter". Però la idea no ha funcionat.

La resposta inicial de molts usuaris a l'anunci dels fleets, però, ja augurava el camí. Molts van fer missatges crítics utilitzant l'etiqueta  #RIPTwitter.

ARXIVAT A:
TecnologiaTwitter
Anar al contingut