TV3, la més plural durant la campanya electoral del 14F

Un informe del CAC situa TV3 com la televisió que més va igualar el temps dedicat a cada partit durant la campanya del 14F

Actualitzat

TV3 va ser el mitjà que va repartir el temps de la informació electoral per a les eleccions del 14 de febrer de manera més plural entre totes les candidatures, segons l'informe de pluralisme del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

Així, els set partits amb representació parlamentària (PDeCAT, ERC, PSC, Cs, ECP, CUP i PP) van tenir una presència d'entre prop del 12 i el 13% del temps total de la informació de campanya. La diferència entre el primer, ERC, i l'últim, el PP, va ser de només 1,4 punts percentuals.

Els altres dos partits que la Junta Electoral va considerar grup significatiu, Junts i Vox, també van tenir espai.

 

És el mateix plantejament que va seguir Catalunya Ràdio. En aquest cas, la diferència entre la candidatura amb més temps (ERC, amb un 15,3% del total) i la que en va tenir menys (PP, amb un 8,8%) és de 6,5 punts.

Televisió Espanyola va optar per la proporcionalitat estricta amb els resultats electorals del 2017. És a dir, Ciutadans és qui més temps va tenir (un 24,8%), i Junts i Vox, sense drets electorals, els que menys (pels volts d'un 2%).

L'informe del CAC també analitza la cobertura de tres televisions privades: Telecinco, Antena 3 i la Sexta. Totes tres van donar més presència al PSC, en primer terme, i al PP, en segon lloc, per damunt de la resta de candidatures. Excepte a La Sexta, on el temps per a ERC (22,3%) va ser pràcticament el mateix que van donar als socialistes (23,2%).

A tots els mitjans analitzats, excepte a Betevé, es van entrevistar representants de tots els partits, i a tots els debats electorals, com els de TV3 i Catalunya Ràdio, hi van participar representants de 9 candidatures.

L'informe s'ha aprovat amb el vot en contra d'un dels quatre consellers del CAC.

Informe íntegre del CAC:
ARXIVAT A:
EleccionsEleccions Parlament Catalunya 2021Mitjans de comunicació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut