TV3 i Catalunya Ràdio, els mitjans més equilibrats i plurals en la cobertura informativa del 21D

L'informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre la cobertura de les eleccions al Parlament del 21 de desembre, en què compara la presència i temps de paraula de les diferents opcions polítiques, constata que TV3 i Catalunya Ràdio van ser els mitjans que més van igualar el temps de notícia dels diferents partits en les informacions sobre la campanya electoral. Segons l'informe, TV3 i Catalunya Ràdio van ser també els mitjans més plurals, amb més diversitat de veus en les informacions relacionades amb el 21D.

Actualitzat

TV3 i Catalunya Ràdio van ser els mitjans que més van igualar el temps de notícia de les diferents candidatures en la cobertura informativa de les eleccions al Parlament del 21 de desembre. Aquesta és una de les conclusions més destacades de l'informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) fet públic avui i que compara la presència i temps de paraula de les diferents opcions polítiques.

L'informe analitza, d'una banda, les informacions estrictes de campanya electoral i, de l'altra, les informacions relacionades amb les eleccions. Sobre el seguiment de la campanya electoral, el regulador audiovisual constata la tendència de TV3 i de Catalunya Ràdio d'igualar el temps dels diferents partits, de manera que entre els set partits que van obtenir representació parlamentària en les últimes eleccions al Parlament, en el cas de TV3, la distància entre el primer, JuntsxCat, i el darrer, la CUP, va ser de 3,6 punts i, en el cas de Catalunya Ràdio, la distància es redueix a 3,2 punts.

Pel que fa l'anàlisi de les informacions relacionades amb les eleccions, l'informe examina el temps de paraula cedit als representants polítics als diferents mitjans. També, en aquest cas, TV3 i Catalunya Ràdio van ser els que van mostrar més pluralitat de veus.

L'anàlisi que recull l'informe del CAC se centra en la cobertura de la campanya del 21D, del 5 al 19 de desembre, en programes informatius diaris de TV3, Catalunya Ràdio, 8tv, Rac1, TVE Catalunya, La1, Telecinco, Antena 3 TV i La Sexta. El regulador audiovisual també es fixa en la presència de representants polítics en debats, entrevistes, magazins informatius i altres espais informatius emesos per les televisions i ràdios, el 3/24 i el canal 24h. En total, 141 hores d'informació, corresponents a 221 informatius diaris i 225 magazins i altres espais informatius.

La totalitat de l'informe està disponible perquè es pugui consultar a la pàgina web del CAC.

tv3.cat

catradio.cat

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut