Sort

TV3 estrena la minisèrie "Les veus del Pamano" a Sort amb tant d'èxit que se n'han de fer tres passis

Una de les grans produccions de Televisió de Catalunya per a aquesta temporada és l'adaptació a televisió de la novel·la de l'escriptor Jaume Cabré "Les veus del Pamano". Com a deferència a la zona que va acollir el 80% del rodatge, aquest dissabte s'ha estrenat la minisèrie al cinema de Sort. Tal com va passar amb el rodatge, en què centenars de pallaresos es van bolcar a participar-hi, més d'un miler de persones han demanat assistir a l'estrena i se n'han hagut de fer fins a tres projeccions.

Actualitzat
La minisèrie està ambientada a la vall d'Àssua i en dos capítols de 90 minuts explica la història del mestre d'escola Oriol Fontelles, que després de la Guerra Civil es trasllada a viure a un petit poble del Pirineu català amb la seva dona, embarassada. Crònica d'uns anys amargs, la trama es desenvolupa al voltant de la troballa d'un diari que recull una història d'amor, por i engany.

"Les veus del Pamano" s'ha convertit, d'ençà de la seva publicació el gener del 2004, en una de les novel·les catalanes més llegides, recomanades i difoses dels últims anys. Èxit indiscutible en l'última Fira de Frankfurt, la història de Cabré ha estat traduïda a set llengües.

A l'estrena de la minisèrie hi han assistit el director del film, Lluís Maria Güell, i els principals actors de la pel·lícula, Francesc Orella, Roger Coma i Montse German, així com l'escriptor Jaume Cabré. L'alcalde de Sort, Agustí López, ha dit que hauria de ser un fet habitual que s'estrenin les pel·lícules al lloc on es graven i ha agraït la deferència per part dels productors. El film ha suposat una inversió d'uns 3 milions d'euros.

Anar al contingut