Sant Joan Despí

TV3 estrena "Els diaris de Pascal", sèrie que combina ficció amb material documental

TV3 estrena sèrie la setmana que ve. Es titula "Els diaris de Pascal" i està ambientada en els anys previs a la Guerra Civil. El rodatge s'ha fet en format d'alta definició i combina un personatge de ficció amb material documental de l'època. El jove fotògraf Pascal Danglà n'és el protagonista. Però, tot i que és el narrador de la història i viu fets reals en un món real, Pascal no ha existit mai. "Els diaris de Pascal" consta de vuit capítols de mitja hora cadascun, i s'emetran cada dilluns després del "Telenotícies vespre".

Actualitzat
Amb "Els diaris de Pascal", TV3 s'endinsa un cop més en la història recent de Catalunya, però a la trama històrica hi afegeix ara una història de ficció que transcorre en paral·lel. Està ambientada en la Barcelona dels anys trenta, i narra des del final de la dictadura de Primo de Rivera fins a l'esclat de la Guerra Civil.

La sèrie ofereix el testimoni de personatges que van viure aquells anys, tant anònims com coneguts. Hi participen per exemple, l'arquitecte Oriol Bohigas, Teresa Peyrí, néta del president Francesc Macià, el poeta Josep Palau i Fabre, mort recentment, i Moisès Broggi.

La novetat, però, és que s'hi afegeix el personatge inventat de Pascal Danglà, un fotògraf de pare francès i mare catalana que entrarà en contacte amb la intel·lectualitat de l'època a l'Ateneu Barcelonès i que serveix de fil conductor tant de la història real com de la fictícia.

El rodatge d'"Els diaris de Pascal" s'ha portat a terme després d'una llarga tasca d'investigació supervisada per Borja de Riquer. Albert Alemany és l'actor que dóna vida a Pascal, Bibiana Xiol és Lilian, el primer amor del jove periodista, i Xavi Carreres és Josep Maria Planes, un periodista jove i brillant de qui Pascal es fa amic.
Anar al contingut