Sant Joan Despí

TV3 estrena "Del pintallavis a la bala", un documental sobre la feina amagada de les fàbriques catalanes al servei de la Guerra Civil

La feina amagada que va fer la indústria de Catalunya al servei de la Guerra Civil, que va mobilitzar milers de persones, és un tema pràcticament inèdit del qual ni els mateixos protagonistes n'han parlat fins ara. TV3 estrena aquest dijous al vespre, "Del pintallavis a la bala": un documental d'investigació de Televisió de Catalunya basat, precisament, en les vivències dels homes i les dones que van treballar en les fàbriques catalanes que, el 1936, van ser reconvertides per proveir de material els que eren al front.

Actualitzat

Dirigit per Montserrat Besses i realitzat per Marc Sansa, autor també de la música original, "Del pintallavis a la bala" és un recull inèdit de vivències i documents per explicar com la indústria catalana es va posar al servei de la indústria de guerra entre el 1936 i el 1939. La història d'una reconversió industrial improvisada que va arribar a mobilitzar més de 50.000 persones.

El documental neix a partir del fons documental conservat a l'Arxiu Montserrat Tarradellas i de les vivències personals d'homes i dones que van treballar en aquells centres de producció, considerats fins ara secrets de guerra.

El documental, que s'estrenarà aquest dijous al vespre, activa també un web on es podran consultar llargs fragments de documents inèdits del fons de la indústria de guerra, tota mena de fotografies i plànols, i les condicions laborals d'aquelles indústries de guerra.

Anar al contingut