TV3 convida els espectadors a fer esport i enamorar-se del territori amb la segona temporada d'"Aire lliure", amb Judit Mascó

Aquest migdia, TV3 ha presentat als mitjans la segona temporada del programa "Aire lliure", que s'estrenarà diumenge, 19 de juliol, després del "30 minuts". La presentació s'ha fet en una roda de premsa per videoconferència, amb la presència de la direcció de TV3, encapçalada per Vicent Sanchis; Toni Reig, director del Consell Català de l'Esport; Bernat Soler, cap d'Esports de TV3; Toni Real, director del programa, i Judit Mascó, presentadora, entre altres membres de l'equip d'"Aire lliure", institucions col·laboradores i participants en aquesta segona edició del programa.

Actualitzat

L'acte ha començat amb les paraules de Vicent Sanchis, que ha donat la benvinguda a tothom i ha agraït la participació a la cinquena roda de premsa que es fa per videoconferència des que va començar la crisi del coronavirus, en un moment de repunt de casos, en què ha destacat el seguiment per part de la cadena de les pautes que marca el govern i les institucions sanitàries.

Sobre "Aire lliure", el director de TV3 ha posat de relleu el fet de presentar la segona temporada del programa, del departament d'Esports, amb novetats que el fan més atractiu, després d'una primera etapa en què Núria Picas va deixar el llistó molt alt. "Medi ambient, salut, territori i entreteniment són part del programa, que convida a recórrer el territori, conèixer la gent que hi viu i fa activitat física, aquesta temporada també amb persones amb diversitat funcional", ha explicat Vicent Sanchis, que ha parlat de la bona feina de Judit Mascó en la presentació i dels esportistes de renom internacional i de persones conegudes del món de la cultura i l'espectacle que hi han participat. Segons Sanchis, "és un programa que satisfà plenament la funció de televisió pública i tenim bones expectatives, esperem que ara ens acompanyi l'audiència".

Tot seguit, ha donat la paraula a Toni Reig, director del Consell Català de l'Esport, a qui ha agraït la complicitat per tirar endavant aquest projecte, que s'ha fet amb la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport. Per a Toni Reig, "és una bona notícia presentar iniciatives que promouen l'activitat física i l'esport, i ara més que mai, en aquest context necessitem propostes per encomanar l'esport a la ciutadania i sortir a l'exterior, a l'aire lliure, un nom que aquest any encara pren més força". També ha destacat que el programa "ens pot ajudar en aquest objectiu col·lectiu que l'esport sigui una de les locomotores que ajudin a sortir de la crisi. A més, contribueix a fer país amb tots els participants, explica la gran riquesa que tenim i potencia el turisme al territori".

El cap d'Esports de TV3, Bernat Soler, ha posat èmfasi en la tasca del director del programa, Toni Real: "una figura molt reconeguda al món de l'esport, que va demostrar una gran capacitat de reinventar-se quan va acabar la seva etapa a "Temps de neu" i va fer una proposta que barrejava territori, esport, cultura i turisme, ingredients de servei públic en un mateix producte". Soler s'ha mostrat satisfet que Judit Mascó torni a TV3 amb una gran implicació, i ha agraït a l'equip i col·laboradors que fan possible un programa "diferent de la temporada passada, en què la Judit rep consells dels esportistes, que hem aconseguit que sigui inclusiu i que convidi els catalans a fer esport al territori, tot plegat amb una estètica que fa enamorar-se encara més del nostre país".

El director d'"Aire lliure", Toni Real, ha recordat que ja coneixien Judit Mascó d'un capítol de la temporada passada en què va ser la convidada de Núria Picas a la Cerdanya. Ara, convertida en un component més de l'equip, explica que "s'hi ha adaptat d'una manera increïble, recorrent més d'una vintena de comarques de tot Catalunya, fent modalitats esportives ben diverses, la Judit ha dit que sí a tot, ha fet esquí de muntanya i de pista, caiac, hípica, espeleologia... I, a més, ja veureu que omple la pantalla d'optimisme, sensibilitat i bon rotllo, que és el que necessitem en aquests moments".

A continuació, el realitzador del programa, Narcís Noguera, ha mostrat un muntatge amb unes imatges espectaculars que resumeixen la segona temporada d'"Aire lliure". Emocionada per aquest vídeo, ha pres la paraula Judit Mascó: "després de tot un any de treballar i compartir un projecte, emociona veure'n el resultat". La model, que ja havia presentat altres programes a TV3, ha explicat que "a aquesta altura de la meva vida, ha estat un bombonet per a mi, no té preu; he fet tantes coses, en mitjans i com a model, que tot el que faig m'ha d'apassionar". I així ha estat: "al programa, soc jo qui rep informació dels especialistes, i això em pot fer connectar amb el públic i engrescar la gent a fer esport coneixent el territori. I també volíem mostrar que persones amb capacitats diferents poden fer esport".

A la recta final, han participat a la roda de premsa convidats de diversos capítols: Maria Ubeira, una nena d'onze anys que va fer de professora d'aranès a la Judit, i Miquel Lozano, campió del món que li va ensenyar a fer apnees, un esport minoritari amb una connexió amb la part mental, de relaxació i terapèutica. Eric Villalon, atleta paralímpic que, amb només un 5% de visió, es va deixar guiar per la Judit anant en bicicleta, ha destacat la seva participació en el programa "com un acte normalitzador, quan parlem d'esport paralímpic o amb diversitat funcional, és esport". I també Inés Vizcarro, directora de la Federació Catalana de Vela, ha parlat de la inclusió total d'aquest esport: "Quan sortim a navegar, tots estem junts i anem a l'una".

tv3.cat/airelliure
facebook.com/airelliure
twitter.com/airelliuretv3
instagram.com/airelliuretv3

#AireLliureTV3
 

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut