Recurs de Turull, Rull i Sànchez contra la suspensió del tercer grau "per falta de base legal"
Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull, en una imatge d'arxiu, caminant pels passadissos del Congrés (ACN)

Turull, Rull i Sànchez recorren la suspensió del tercer grau "per falta de base legal"

Tot i avalar el tercer grau, la jutjat de vigilància penitenciària ha decidir mantenir-lo suspès fins que el Suprem valori si és adequat o no

RedaccióActualitzat

Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez han presentat recurs contra la interlocutòria de fa només dos dies, on la jutge de vigilància penitenciària els avala el tercer grau, però els manté a la presó a l'espera de la decisió del Tribunal Suprem.

En l'escrit, defensen que no té sentit mantenir una mesura cautelar si la magistrada considera que "no té base legal".

També assenyalen que la jutge s'està anticipant perquè la Fiscalia no ha presentat, per ara, cap recurs davant del Suprem i que, per tant, la suspensió del tercer grau "segueix comportant una aplicació extramurs de l'ordenament jurídic".

Per tot això, els presos demanen que se'l segueixi aplicant el tercer grau.

Tot i això, afegeixen que subscriuen els "brillants raonaments de fons" de la jutge per desestimar el recurs.

"Un càstig exemplar"

En un escrit molt dur, la jutge desestimava els recursos de la Fiscalia, que es va oposar a la concessió d'aquest règim de semillibertat que permetia als líders independentistes, per exemple, passar els caps de setmana fora de la presó.

Al mateix temps, però, mantenia les mesures que impliquen la suspensió del règim de semillibertat i impedeixen la recuperació del tercer grau i dels beneficis de l'article 100.2.

Per la jutge, el recurs de la Fiscalia buscava imposar un "càstig exemplar" als presos del procés i considera "excessivament persistent" el seu rebuig als programes i activitats que els presos han seguit a la presó.

També veia "inacceptable" que calgui detallar el nombre de sessions i els horaris en què s'han fet perquè, segons assegura, no s'ha plantejat mai en altres presos.

ARXIVAT A:
Judici procésJordi TurullJosep RullJordi Sànchez
Anar al contingut