Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez (ACN)
Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez (ACN)

Forn, Turull, Rull i Sànchez demanen per carta a Puigdemont que es formi govern

Els quatre presos de Junts per Catalunya creuen que cal evitar la convocatòria de noves eleccions

RedaccióActualitzat

Els presos de Junts per Catalunya han demanat per carta a Carles Puigdemont formar govern com més aviat millor. Ho hem sabut aquest dijous, tal i com ha avançat el Nació Digital, quan s'acosta el 22 de maig, data en què es convocarien automàticament noves eleccions a Catalunya si abans no s'ha nomenat un executiu.

En aquesta correspondència personal -sense cap carta conjunta- Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Joaquim Forn li han fet saber a Carles Puigdemont que ara toca formar un executiu i aixecar l'article 155, i no tornar a les urnes.

De moment, l'estratègia de Junts per Catalunya passa per aprovar la llei de presidència, que permetria una investidura a distància de Puigdemont. Fonts pròximes al president cessat asseguren que les cartes van en la mateixa línia amb què està treballant el grup de JxCat.

 

Notícia relacionada: Puigdemont: "Hem de buscar les fórmules perquè no hi hagi eleccions"

 

Dels quatre empresonats que van anar a les llistes de la formació, Sànchez, Turull i Rull mantenen l'acta de diputat. Forn hi va renunciar a finals de gener, intentant -sense èxit- deixar la presó preventiva. D'aquests quatre "presos polítics", tots menys Sànchez tenen carnet del PDeCAT.

Mentrestant, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha dit que aquestes cartes demostren que "l'únic que vol que el 155 es mantingui i que hi hagi noves eleccions és Puigdemont" perquè aquest és el seu "modus vivendi". Ha afirmat que "fins i tot els seus companys de partit li han hagut de demanar" que aposti per crear un nou executiu.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155InvestiduraProcés catalàEleccions 21DGovern empresonatJxCat
Anar al contingut