Turull: "La Fiscalia, com més parla, més en evidència queda"
Jordi Turull declarant al Tribunal Suprem (ACN)

Turull: "La Fiscalia, com més parla, més en evidència queda"

En la primera entrevista que fa després de declarar, l'exconseller assegura que el judici del procés "ve viciat de fàbrica" i que "el mal ja està fet"

RedaccióActualitzat

L'exconseller de la Presidència Jordi Turull considera que la Fiscalia s'està posant en evidència en el judici del procés. Turull fa aquestes afirmacions en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies.

L'exconseller va respondre per escrit a les preguntes de l'ACN a la presó de Soto del Real poc després de declarar davant del Tribunal Suprem.

En la transcripció de les seves respostes podem llegir que Turull assegura haver-se quedat molt tranquil, perquè ha pogut defensar-se i acusar. Considera que els fiscals s'han posat en evidència en no preguntar gairebé res sobre les acusacions de violència d'aquells dies.

"M'he quedat molt tranquil amb mi mateix. He pogut parlar, defensar-me i acusar. La Fiscalia, com més parla, més en evidència queda."

Espera que després de les seves explicacions, el tribunal pugui emetre una sentència diferent de la que sol·licita el ministeri públic.

"Espero que sí. Queda clar que el relat de violència és tan delirant que, de fet, no en pregunten gairebé res."

Reconeix que el tribunal està extremant les precaucions conscient que tot es resoldrà a Estrasburg, però assegura que el procés judicial està "viciat d'origen".

"N'estic segur que el tema d'Europa el tenen molt present. El problema és que això, aquest procés judicial, ja ve viciat de fàbrica, d'inici. El mal ja està fet i ho contamina."

Sobre les eleccions generals, tem que una victòria de la dreta pugui perjudicar els presos per les "ganes d'escarment i venjança" que hi veu. Diu que tampoc es refia del PSOE perquè, segons ell, Pedro Sánchez es contradiu.

"Al matí diu una cosa i a la tarda la contradiu; això sí, molta paraula maca, buida de contingut. És imprevisible què farà. Passa de votar el 155 a criticar-lo. De parlar de diàleg a no voler ni escoltar-nos sobre l'autodeterminació."


Interactiu relacionat: Les claus dfel judici del procés
 

I demana unitat a Junts per Catalunya, la Crida i el PDeCAT davant les pròximes cites electorals.

"La meva aposta és molt clara: unitat, unitat i unitat. I a partir d'aquí, la resta és senzill. El nom farà la cosa."

ARXIVAT A:
Judici procésJordi Turull
Anar al contingut