Jordi Turull i Josep Rull
Jordi Turull i Josep Rull
Madrid

Turull i Rull demanen la llibertat provisional per poder ser consellers

RedaccióActualitzat

Jordi Turull i Josep Rull, acabats de ser nomenats consellers de la Generalitat, han demanat al jutge Pablo Llarena que els posi en llibertat provisional per poder prendre possessió dels càrrecs de consellers de Presidència i Territori i Sostenibilitat el dimecres 23 de maig al Palau de la Generalitat.

La defensa de Rull i Turull al·lega que han desaparegut les raons de la interlocutòria del 23 de març que va acordar la seva presó preventiva perquè s'adduïa risc de fugida i de reiteració delictiva. Ho justifica recordant que tots dos van acudir dues vegades a la crida judicial, tot i saber que podien anar a la presó.

L'advocat Jordi Pina constata que els seus defensats tenen dret a acceptar els càrrecs de conseller perquè l'article 23.2 de la Constitució reconeix el seu dret a accedir a càrrecs públics, malgrat que siguin presos preventius. Per aquest motiu, demanen que se'ls concedeixi la llibertat provisional "perquè puguin exercir els càrrecs de manera immediata".

L'escrit recull manifestacions d'Enric Millo, delegat del govern a Catalunya, on deia que "tenir líders independentistes a la presó no facilita les coses".

L'advocat afirma que la llibertat provisional de Turull i Rull i l'exercici ple com a consellers són "necessaris per a l'encertada tornada de l'autogovern pretès pel Sr. Instructor".

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155Investidura
Anar al contingut