Turull i Romeva es troben al mateix replà
ANÀLISI

Turull i Romeva es troben al mateix replà

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

Jordi Turull, exconseller de la Presidència, explica que la seva feina com a parlamentari consisteix a buscar acords entre diferents, fent que l'un baixi un esglaó, fent que l'altre en pugi un altre, fins a trobar-se en un mateix punt. La imatge ajuda a entendre molt bé el terratrèmol catalanista dels últims anys.

En el replà del procés, s'hi han trobat persones de diferents tradicions -nacionalistes, federalistes, indepes de tota la vida- que reclamaven i reclamen una sortida política a la situació. Romeva, que ve d'Iniciativa, descriu el seu desencís personal després de la sentència de l'Estatut i l'aposta pel principi democràtic. Turull narra la necessitat de trobar un equilibri -ponderar, en diu- entre la llei i el mandat de les urnes.

Dues idees que demostren que la crisi catalana és només la punta de l'iceberg d'una crisi més profunda, espanyola i europea, territorial i democràtica.

El missatge de Romeva i Turull, de Turull i Romeva, és que els tribunals han de tornar als polítics aquesta carpeta incòmoda. Una carpeta incòmoda -expressió que l'exconseller d'Exteriors ja va fer servir com a subtítol d'un dels seus llibres- i que marcarà els resultats del 28 d'abril.

 

ARXIVAT A:
Judici procésJordi TurullRaül RomevaTribunal Suprem
Anar al contingut