Barcelona

Turull: "El Tribunal Constitucional és un òrgan polític que decora jurídicament les seves resolucions"

El líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha restat credibilitat al Tribunal Constitucional perquè és un "òrgan polític", després que el Tribunal Constitucional hagi tombat per unanimitat la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament.

RedaccióActualitzat

El líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha restat credibilitat al Tribunal Constitucional (TC) perquè és un "òrgan polític", després que el ple del TC ha estimat la impugnació del govern espanyol contra la declaració sobiranista aprovada per la Cambra al gener del 2013.
"Per al Tribunal Constitucional té més llibertat d'expressió una associació d'amics, un club de boletaires, una comunitat de propietaris que el Parlament de Catalunya".

Turull ha afirmat que "El TC no és un òrgan jurídic; és un òrgan polític que decora jurídicament les seves resolucions", i ha preguntat als magistrats del tribunal "què pot fer el Parlament si ni tan sols té capacitat per pronunciar-se sobre les ambicions dels catalans."

Jordi Turull ha carregat també contra la composició de l'alt tribunal, al qual ha acusat de tenir diversos magistrats --el Parlament no ha arribat a temps de recusar tres dels seus jutges-- que actuen com a "agitadors de la catalanofòbia". Per això, "les seves resolucions en aquests temes no ens mereixen la més mínima credibilitat. Això ens carrega de més raons".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut