El conseller Jordi Turull, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu
Barcelona

Turull diu que no donen detalls sobre l'1-O perquè hi ha "un estat d'excepció"

El portaveu ha anunciat un recurs del govern contra la decisió de la Fiscalia que l'Estat assumeixi el control dels Mossos

RedaccióActualitzat

El govern està concentrat en l'1-O. Així ho ha repetit diverses vegades el portaveu Jordi Turull en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Segons Turull, aquest diumenge es votarà ja que "davant de qualsevol problema hi haurà una solució".

Amb tot, no ha volgut donar cap nou detall sobre la logística de l'1-O. Tampoc sobre les notificacions als membres de les meses que ja s'han començat a enviar segons ha anunciat Marta Rovira:

"Hi estem treballant. No els donaré més detalls perquè els recordo que estem en un estat d'excepció, un estat de setge i no voldríem que qualsevol ciutadà que va caminant pel carrer amb un sobre sota el braç, doncs la guàrdia civil l'abordés i li obrís la correspondència".

Recursos contra la Fiscalia

Segons ha anunciat Turull, el govern ha presentat una bateria d'iniciatives jurídiques contra la Fiscalia per les extralimitacions que consideren que fa per frenar l'1-O.

Entre aquestes iniciatives, un "requeriment d'incompetència" contra la decisió que el Ministeri de l'Interior assumeixi la coordinació dels Mossos, en entendre que és "contrari a l'Estatut" i que "vulnera les competències de la Generalitat".

Turull també s'ha referit al Fiscal General de l'Estat i les seves declaracions sobre una hipotètica detenció del president de la Generalitat, que de moment no preveuen, amb contundència:

"Com pot ser que un fiscal tingui barra lliure per fer el que vulgui?"

"Què vol dir que que no descarti la detenció del president de la Generalitat... és el fiscal, no és el xèrif, no és el jutge".

El conseller de Presidència ha tornat a refermar la seva confiança en els Mossos, que "faran el que han de fer, ja que tenen molt clares les seves competències".

Turull també ha demanat als ciutadans que "no es caigui en cap provocació" en vistes al desplegament policial que hi ha a Catalunya.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut