Jordi Turull
Jordi Turull

Turull diu que "els presos no són una mercaderia" i que l'acostament "és un dret"

"El que volem és justícia i no ser víctimes d'un escarment polític per part de la cúpula judicial amb tota la complicitat i impuls governamental", afegeix

Actualitzat

L'exconseller de la Presidència Jordi Turull assegura que els presos no són una "mercaderia" i que està "expectant" a les decisions que prengui el nou govern espanyol. Ho ha subratllat l'exconseller de la Presidència en una entrevista a l'ACN que ha respost per escrit des de la presó d'Estremera:

"Veurem si decideixen fer política en majúscules sobre el que succeeix recentment a Catalunya o fan el mateix que els d'abans amb versió simpàtica i edulcorada. Veurem. "

I afegeix:

"Els presos no són una mercaderia, i el que volem és justícia i no ser víctimes d'un escarment polític per part de la cúpula judicial amb tota la complicitat i impuls governamental. Estem expectants."

Jordi Turull defensa que l'acostament dels "presos polítics" a Catalunya no és cap "gest" de l'Estat, sinó un "dret" dels empresonats.

"L'acostament no és ni serà un gest. És un dret. La injustícia és l'empresonament, la distància de la presó és la crueltat afegida a les famílies. El que és simptomàtic és que si l'Estat constata que el seu immobilisme genera justament més mobilització i creixement independentista, persisteixin en l'error."

"Que ningú s'equivoqui. La duresa de la presó no està en les seves instal·lacions, no està en la matèria, està en la privació de llibertat, la llunyania i separació dels teus, està en la monotonia, l'aïllament, la solitud no desitjada. La duresa de la presó està més en l'ànima que en la matèria."

L'exportaveu del govern té clar que "el jutge Llarena va precipitar la interlocutòria de processament" per evitar la seva investidura i ha expressat "tota la confiança" en el president Torra i en Elsa Artadi, que l'ha succeït al Departament de la Presidència.

I conclou:

"Nosaltres ens movem amb lògiques i paràmetres de radicalitat democràtica i l'Estat fins ara s'ha mogut amb lògiques repressives de meitat del segle passat. I a partir d'aquí, prendre les decisions que consideri més efectives per l'objectiu i valorar si s'albiren o no canvis positius per part de l'Estat i com els pot aprofitar."

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatJordi Turull
Anar al contingut