Turull mentre el maquillen al plató abans de l'entrevista.
Turull: "La consulta es farà".
Sant Joan Despí

Turull assegura que "la consulta es farà"

Jordi Turull ha dit que el govern català no es deixarà arrossegar pel menyspreu ni la confrontació que genera el govern de Rajoy i que el moment històric demana fer els passos necerssaris per arribar a la consulta.

RedaccióActualitzat

El portaveu del grup parlamentari de Convergència i Unió, Jordi Turull, ha dit que el govern català no es deixarà arrossegar pel menyspreu i la confrontació que genera el govern de Mariano Rajoy. A "l'Entrevista del Diumenge" del canal 3/24 ha assegurat que el moment històric demana fer els passos necessaris per arribar a la consulta.

Turull retreu al govern espanyol que faci apel·lacions al diàleg alhora que es nega a parlar de tot el que té a veure amb la consulta sobre el futur polític de Catalunya. "No entenem que els espanti dialogar sobre un acte de democràcia. L'actitud de l'Estat és de menyspreu a qualsevol cosa que surti de Catalunya, fins i tot quan el PPC fa una proposta per intentar canviar una mica les coses".

Turull, ha acusat el PP de recórrer a l'insult i buscar la confrontació per tractar d'enterbolir el procés sobiranista de Catalunya. Turull ha repost, així, a les paraules d'ahir de la vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Montserrat, que va dir que Mas va actuar amb supèrbia i va fer el ridícul en no anar a l'acte de Foment del Treball. Turull ha retret al govern espanyol que digui que vol dialogar però no sobre la consulta sobiranista. Una consulta que Turull ha reiterat que es farà segur, encara que sigui mitjançant eleccions plebiscitàries.

"No ens deixem distreure per tot aquest soroll, la senyora Dolors Montserrat a què va haver de recórrer? A l'insult. A què recorren els que no estan a favor que Catalunya pugui exercir el dret a decidir? Doncs a l'insult o al discurs de la por. Nosaltres no hi podem entrar, en aquest terreny, perquè nosaltres, en la línia d'anar-nos carregant de raons el que hem de fer és fer-ho ben fet per fer-ho possible."

Pel que fa a la possibilitat de presentar una candidatura única catalana a les eleccions europees de l'any vinent, Turull ha explicat que "el que està plantejant és que es podria fer i seria bo, perquè necessitem també la complicitat d'Europa en aquest moment històric que viu Catalunya, que no ens podem permetre ni un pas en fals, una candidatura de país, sempre hem parlat de candidatura de país, no que el primer sigui d'aquest partit i el segon d'aquest i el tercer d'aquest sinó de gent absolutament reconeguda i absolutament transversal per reunir el màxim de sensibilitats".

Sobre les relacions amb Unió, Turull ha qualificat d'anècdota el fet que Duran s'assabentés del document de greuges pels mitjans de comunicació. A més a més, ha dit que cal que prestem més atenció al fons en aquest cas perquè donat que l'Estat incompleix les seves obligacions pel que fa a les prestacions per la dependència, al final són ciutadans qui responen. En qualsevol cas, Turull reconeix diferència de "matisos" amb Unió. És normal, diu, perquè es tracta d'un "escenari nou i històric", però assegura que per la via dels fets i de les votacions, la federació "va a la una".

 

Anar al contingut