Jordi Turull, aquest dimecres, a "Els matins" de TV3
Jordi Turull, aquest dimecres, a "Els matins" de TV3
Barcelona

Turull afirma que si La Moncloa aplica el 155 hauran de proclamar la república

El conseller de la Presidència ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3 que si el govern espanyol suspèn l'autonomia això voldrà dir que es nega a dialogar

RedaccióActualitzat

El govern creu que no caldrà esperar setmanes per saber si l'executiu espanyol té voluntat de diàleg. El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3 que si el Consell de Ministres extraordinari d'aquest matí aprova l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, és a dir, engegar la suspensió de l'autonomia catalana, ja hauran demostrat que no volen negociar res.

Davant de la negativa de La Moncloa, Turull ha remarcat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el president Puigdemont proclamaria definitivament la independència:

Jordi Turull: "Si avui ells apliquen el 155 vol dir que no volen dialogar. I a tots aquells que ens han apel·lat a fer aquest gest els direm que ha quedat clar qui vol dialogar i qui no vol fer-ho. Per tant, davant la impossibilitat de dialogar, nosaltres hem de ser conseqüents amb els nostres compromisos."

Mònica Terribas: "I per tant, proclamaran la república?"

Jordi Turull: "I per tant haurem de proclamar la república en el moment i en els 'tempos' que els grups del Parlament diguin que el resultat acaba de ser aquest."

El conseller ha insistit que Carles Puigdemont només ha posat la declaració d'independència en temps mort per donar una última oportunitat al diàleg, sense renunciar a res. Turull ha dit a "Els matins" de TV3 que si s'aplica el 155 o s'adopten altres mesures contra Catalunya s'hauran exhaurit les possibilitats de parlar amb l'executiu de Rajoy:

"El diàleg no és indefinit en el temps. En un temps breu cal saber si hi ha aquesta voluntat. Això ha d'anar acompanyat d'accions i avui en podem tenir una bona mostra. Perquè, si avui hi ha unes determinades accions, ens deixaran clar que no volen diàleg. Per tant, fins aquí hem arribat."

Turull ha dit que alguns dels mediadors que s'han ofert a la Generalitat també han fet arribar missatges a Madrid.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut