Mohamed bin Salman durant la seva visita recent a Algèria (Reuters)
Mohamed bin Salman durant la seva visita recent a Algèria (Reuters)
Istanbul

Turquia ordena detenir dos alts càrrecs saudites per l'assassinat de Khashoggi

La fiscalia turca assenyala que els dos càrrecs són pròxims al príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman

RedaccióActualitzat

La fiscalia de Turquia ha ordenat la detenció de dos alts càrrecs saudites, pròxims al príncep hereu, Mohamed bin Salman, en relació amb l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi. Es tracta d'Ahmed Asiri i Saud al Qahtani. El fiscal considera que hi ha importants sospites que aquests dos càrrecs van planificar la mort del periodista dissident saudita, el 2 d'octubre, al consolat de l'Aràbia Saudita a Istanbul. Tots dos van ser apartats de la seva feina poc després dels fets.

La petició de la fiscalia turca arriba l'endemà que senadors nord-americans hagin dit que el príncep hereu saudita Bin Salman és responsable de la mort de Khashoggi, després d'haver llegit un informe de la CIA.

Abans de l'assassinat del periodista, Saud al Qahtani era un dels assessors principals del príncep, i el general de brigada Ahmed Asiri era vicedirector dels serveis secrets de l'Aràbia Saudita.

 

Un agent de seguretat a l'entrada del consolat de l'Aràbia Saudita a Istanbul (Reuters)

 

El govern nord-americà va sancionar Qahtani. El va acusar de "formar part de la planificació i execució de l'operació que va conduir a l'assassinat de Khashoggi", molt crític amb la monarquia del país àrab, que vivia des de l'any passat exiliat als Estats Units. En canvi, Ahmed Asiri no és a la llista de les 17 persones sancionades per Washington.

Al-Riyad ha admès l'homicidi, però no ha aclarit què va passar amb el cadàver. Segons la fiscalia turca, disposa de proves que el periodista va ser asfixiat i el seu cos va ser esquarterat per fer-lo desaparèixer. No s'ha aconseguit, però, prou pistes que permetin localitzar les restes.

 

Notícia relacionada: "Polèmica foto de Joan Carles I amb el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman"

 

ARXIVAT A:
Jamal KhashoggiAràbia SauditaEstats UnitsRecep Tayip Erdogan
Anar al contingut