Turistes estrangers passegen pels carrers de Lloret.
Turistes estrangers passegen pels carrers de Lloret.
Barcelona

Turisme vol sancionar la publicitat enganyosa sobre les destinacions turístiques catalanes

La Generalitat està estudiant quines accions legals ha d'emprendre contra els turoperadors que publicitin destinacions catalanes amb ofertes que no corresponen a la realitat o promocionin l'anomenat "turisme de borratxera".

RedaccióActualitzat
La directora general de Turisme, Marian Muro, en una entrevista concedida a Europa Press, ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén evitar que es repeteixin episodis d'incivisme i aldarulls com els que van tenir lloc aquest estiu a Lloret de Mar.

"És una anècdota que no pot passar desapercebuda. Cal reflexionar-hi, fer-ne les lectures pertinents i extreure'n conclusions perquè no torni a passar", ha afegit.

Muro ha argumentat que s'ha de "reconduir la situació turística" per potenciar els segells de turisme familiar, esportiu i sènior que ja té Lloret de Mar.

En aquest sentit ha anunciat que Turisme està revisant els portals dels turoperadors que associïn aquesta destinació amb inputs "que distorsionin aquest recurs turístic imprescindible per a Catalunya".

Muro ha destacat que aquest control que, ara per ara, es focalitza a Lloret de Mar, es farà extensiu a altres destinacions catalanes per actuar judicialment contra els que puguin perjudicar-ne la imatge.

La directora general ha especificat que la competència de la Generalitat per imposar sancions a aquestes empreses s'empara en l'article 88 de la llei de turisme de Catalunya, promulgada el 2002, que diu que "dur a terme activitats que produeixin danys greus als recursos turístics o comportin un menyscabament substancial de llurs valors inherents i en minvin la capacitat d'atracció d'usuaris turístics" es pot sancionar.

Tot i això, Muro ha avisat que no n'hi ha prou amb aquest control per canviar el model turístic de destinacions com Lloret de Mar i ha reclamat la implicació de les administracions i els empresaris locals per aconseguir una transformació real.

Anar al contingut