Barcelona

Tura podria presentar-se a unes primàries per ser la candidata del PSC a la Generalitat

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha reconegut que no descarta presentar-se a unes primàries per ser la candidata del PSC a la presidència de la Generalitat. "Mai m'he negat a res", ha afegit. La consellera creu que aquesta seria la forma més transparent d'escollir els candidats i aproparia el partit a la ciutadania.

Actualitzat
Tura considera que, abans de parlar de les seves posicions personals, cal que es convoquin les primàries i que s'expliquin les condicions del procés. La consellera de Justícia ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Barcelona TV.

El PSC escull oficialment els seus candidats a través de primàries. Malgrat això, en les últimes, del 2006, no s'hi va presentar cap aspirant i la comissió executiva del partit va escollir José Montilla com a candidat a dirigir el govern català.

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, va intentar que Montserrat Tura i els consellers Antoni Castells, Joaquim Nadal i Marina Geli s'enfrontessin a Montilla en unes primàries, però tots van rebutjar la petició.

Segons els estatuts del PSC, un militant pot optar-hi si és proposat per la comissió executiva, si té el suport del 15% dels consellers nacionals o bé si té el suport del 10% dels afiliats.
Anar al contingut