Barcelona

Tura, disconforme amb la proposta de Bustos i Ros que el PSC tingui veu pròpia al Congrés

L'exconsellera de Justícia i membre de l'executiva del PSC, Montserrat Tura, considera la millor opció ajornar el congrés que els socialistes tenien previst fer a l'octubre per evitar que coincideixi amb les eleccions generals. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Tura ha assegurat que cal un debat tranquil i serè que no estigui condicionat pels comicis a La Moncloa.

Actualitzat
Un grup propi al Congrés

Montserrat Tura ha manfiestat el seu desacord amb la proposta consensuada entre el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que preveu que els diputats catalans tinguin veu pròpia a les Corts en els assumptes que incumbeixin Catalunya.

L'exconsellera de justícia ha assenyalat que el fet que Bustos i Ros hagin arribat a un acord no determina que el congrés hagi d'avalar-lo, i ha sostingut que fins ara els diputats catalans no han exercit la seva "veu pròpia" al Congrés i no disposen d'un portaveu propi identificat com a tal.

El candidat del PSC a Madrid

Sobre la possibilitat que Carme Chacón encapçali la llista del PSC a Madrid, l'exconsellera Tura ho veu bé malgrat que admet que en ocasions han discrepat obertament sobre algunes qüestions com la sentència de l'Estatut.

El congrés serà al desembre

La comissió executiva dels socialistes ha decidit en sessió extraordinària ajornar el congrés que s'havia de fer a l'octubre fins a mitjans de desembre. Concretament, els dies 16, 17 i 18. La direcció del PSC ha posposat el congrés per poder-se concentrar en les eleccions generals del 20-N. També ha decidit obrir unes primàries el 29 d'agost per triar el candidat del PSC als comicis.
Anar al contingut