Tsunami no ocuparà col·legis electorals: "Defensem l'exercici del dret de vot"

Comunicat després de dies d'informacions periodístiques que apuntaven que Tsunami tenia la intenció de boicotejar les eleccions

RedaccióActualitzat

Tsunami Democràtic surt al pas de les declaracions polítiques que apuntaven que intentarien boicotejar les eleccions. Ha emès un comunicat en què "defensa l'exercici del dret de vot com la resta de drets fonamentals" el 10N i aclareix que la seva convocatòria és només per al dia de reflexió i se centrarà a "omplir de 16 a 22 h les places del país amb una jornada política, cultural i festiva".

El comunicat arriba després d'uns dies d'informacions periodístiques que apuntaven que Tsunami tenia la intenció d'ocupar col·legis electorals la vigília de les eleccions generals; unes informacions que havien entrat en campanya: diversos candidats i membres del govern espanyol en funcions s'hi havien referit assegurant que s'impedirien actes que pertorbessin els comicis.
 

 

Aquest mateix diumenge, en un acte electoral, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha avisat el president Quim Torra que podria incórrer en delictes greus si no garanteix el 10N.

En el comunicat, s'hi assegura que la convocatòria és en contra "de la repressió i la mordassa":

"Si la repressió de l'Estat no s'atura per la jornada de reflexió, tampoc no s'aturarà la gent."

Demanen una mobilització "pacífica, respectuosa i inequívocament no violenta", i asseguren que volen "repetir iniciatives de reivindicació de l'espai públic" com les dels indignats i del 15M en les jornades de reflexió del 2011 i 2015.

El moviment insisteix en el lema #SpainSitAndTalk i assegura que la seva intenció és "fer reflexionar l'Estat" i "recordar-li que hi ha una solució democràtica al conflicte, que passa pel diàleg i la negociació".



Investigats per terrorisme

Tsunami és objecte d'una investigació per part de l'Audiència Nacional per un possible delicte de terrorisme. El jutge que porta el cas va ordenar el tancament de la web. També per ordre del jutge, la Guàrdia Civil va enviar un requeriment a la plataforma informàtica Github, on Tsunami havia penjat el codi de la seva pàgina web i la seva aplicació, perquè el bloquegés.

 

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticJudici procésEleccions generals 2019-10NProcés català
Anar al contingut