El TSJC diu que cal proporcionar equips individuals de protecció de manera urgent

El TSJC demana a Justícia que substitueixi el material de protecció caducat que hi ha a les presons

També exigeix fer testos ràpids de diagnòstic del coronavirus i la desinfecció dels centres penitenciaris

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia requereix al Departament de Justícia que proporcioni de manera urgent a totes les presons catalanes equips individuals de protecció i que substitueixi el material caducat que s'hi va fer arribar.

També exigeix que es faciliti l'accés massiu als testos ràpids de diagnòstic del coronavirus i que la desinfecció dels centres de treball es faci diàriament.

 

Petició de CCOO

D'aquesta manera el tribunal estima la petició de les mesures cautelars que va demanar el sindicat Comissions Obreres.

La resta de sindicats del sector han fet arribar al Departament de Justícia una queixa sobre el material de protecció. Afirmen que no n'arriben les quantitats necessàries i que no té la qualitat que ha de tenir.

Reclamen també a l'administració que faci les proves del coronavirus als treballadors, ja que una quarta part del personal de plantilla de les presons està de baixa.

 

Missió impossible

Aquesta setmana, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també va demanar el Departament d'Interior que fes el test de Covid-19 a tots els Mossos d'Esquadra "de manera urgent i immediata".

El conseller d'Interior, Miquel Buch, va assegurar que això era "impossible" ja que la Generalitat no té prou material per fer la prova de la Covid-19 a causa la centralització de les compres.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut