Tsipras demana dissoldre el Parlament grec i avançar les eleccions al 7 de juliol
El primer ministre grec, Alexis Tsipras, amb el president del país, Prokopis Pavlópulos (EFE)
Atenes

Tsipras demana dissoldre el Parlament grec i avançar les eleccions al 7 de juliol

El primer ministre grec formalitza la decisió anunciada després de la derrota electoral de Syriza en les eleccions europees del 26 de maig

Actualitzat

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha sol·licitat al president de Grècia, Prokopis Pavlópulos, la dissolució del Parlament i la convocatòria d'eleccions anticipades el 7 de juliol. Amb la visita al president, Tsipras ha formalitzat una decisió que va anunciar després de la derrota electoral del seu partit, Syriza, en les eleccions europees del 26 de maig i les locals de la setmana passada, quan la coalició d'esquerres va quedar nou punts per sota de la conservadora Nova Democràcia.

Tsipras ha explicat a Pavlópulos que, arran del resultat electoral, s'hauria obert un període de més de quatre mesos d'incertesa electoral, la qual cosa creu que no és positiu per a l'economia del país:

"Li demano, assumint tota la meva responsabilitat, que dissolgui el Parlament i convoqui eleccions per renovar el mandat popular."

Tan bon punt el president publiqui el decret corresponent, quedarà oberta la campanya electoral. Això es preveu que passi aquest dimarts.

 

Syriza intentarà capgirar les enquestes

L'objectiu de Syriza és reduir, en la mesura del possible, l'ampli avantatge que té Nova Democràcia als sondejos. A diferència de les eleccions del setembre del 2015, les segones que va convocar Tsipras en un any arran de la fractura del seu grup parlamentari i la seva posterior dimissió, aquesta vegada no és necessari formar un govern de transició.

El primer ministre només substituirà el ministre de l'Interior, Alexis Jaritsis, per una personalitat independent.

Després de reunir-se amb el president del país, Tsipras presentarà el seu programa de govern, que inclou el compromís de crear mig milió de llocs de treball en els pròxims quatre anys i un nou augment del salari mínim. A més, promet un sistema tributari més just, una administració més eficient i més atenció a la protecció del medi ambient.

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26M
Anar al contingut