Trump, durant una entrevista al Despatx Oval la setmana passada (Reuters)
Trump, durant una entrevista al Despatx Oval la setmana passada (Reuters)

Trump anuncia la retirada de les tropes nord-americanes de Síria

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat la "retirada total" de les tropes nord-americanes desplegades a Síria. Aquesta retirada es farà "al més aviat possible".

Aquest dimecres al matí -hora d'aquí-, Trump ha fet un tuit anunciant que els EUA "han derrotat Estat Islàmic a Síria", un objectiu que considera que era "l'única raó" per desplegar-se al país durant la seva presidència.

 

 

Durant la campanya que el va portar a la presidència, Trump va defensar disminuir la presència militar dels Estats Units al Pròxim Orient. Quan va arribar a la Casa Blanca, però, alts càrrecs del Pentàgon el van convèncer perquè mantingués tropes nord-americanes a Síria amb l'objectiu d'acabar amb Estat Islàmic.

Tropes a Síria des del 2014

Des de l'any 2014, els Estats Units lideren una coalició internacional a Síria contra el terrorisme jihadista. Segons el Pentàgon, a Estat Islàmic només li queda un 1% del territori que va arribar a dominar el 2014, quan va proclamar un califat a Síria i l'Iraq.

Encara que acabi retirant les seves tropes de Síria, els Estats Units mantindrien els seus soldats a l'Iraq, la qual cosa permetria al Pentàgon llançar atacs en territori sirià.

 

ARXIVAT A:
Trump SíriaEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut