Donald Trump abans de sortir cap a la frontera amb Mèxic (EFE)
Donald Trump abans de sortir cap a la frontera amb Mèxic (EFE)

Trump torna a amenaçar de declarar l'emergència nacional per construir el mur

Decretar una emergència nacional permetria a Trump desviar fons del Pentàgon cap a la construcció del mur sense passar pel Congrés

Actualitzat

En el moment més turbulent de la seva presidència, Donald Trump ha viatjat a Texas, a la frontera amb Mèxic. Allà, Trump ha insistit amb l'amenaça de declarar una emergència nacional per tenir la possibilitat de reassignar fons militars per a la construcció d'un mur a la frontera sud del país.

"Tinc el dret absolut de declarar una emergència nacional. No l'hauria d'arribar a declarar, perquè això és de sentit comú: necessitem un mur."

La carta que ara vol jugar el president dels Estats Units és decretar una emergència nacional. Això li permetria desviar fons del Pentàgon cap a la construcció del mur sense passar pel Congrés, que aleshores podria aprovar el pressupost i reobrir l'administració.

Aquesta mesura, però, és constitucionalment molt controvertida, per molts injustificada, i la justícia l'hi podria parar.

 

 

Protesta de funcionaris

Coincidint amb la visita de Trump a la frontera, milers de treballadors federals han protestat a diferents ciutats del país per reclamar la fi del tancament de l'administració, que porta vint dies parada.

Diversos centenars de treballadors s'han concentrat davant la Casa Blanca amb pancartes en què es podien llegir missatges com "Vull tornar a treballar" o "Congrés: fes la teva feina i així nosaltres podrem fer la nostra".

 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut