Trump contraataca davant el procés d'"impeachment" impulsat pels demòcrates (Reuters)
Trump contraataca davant el procés d'"impeachment" impulsat pels demòcrates (Reuters)

Trump també va pressionar Austràlia perquè interferís a favor seu en el Russiagate

Ho publica The New York Times enmig del procés d'"impeachment" impulsat pels demòcrates

RedaccióActualitzat

A Donald Trump se li acumulen els problemes. The New York Times informa que el president dels Estats Units va trucar al primer ministre australià, Scott Morrison perquè ajudés el fiscal general William Barr a desacreditar la investigació sobre la interferència russa a les últimes eleccions del 2016. Tot plegat en ple procés d'"impeachment" promogut pels demòcrates, per les suposades pressions de Trump a Ucraïna contra l'exvicepresident i precandidat demòcrata Joe Biden.

En relació amb les informacions de The New York Times, el govern australià ha confirmat la trucada entre els dos mandataris, sense donar-ne més detalls. L'interès en Austràlia s'explica pel fet que va ser un alt càrrec d'aquell país qui va ajudar a impulsar les investigacions de l'FBI sobre la trama russa.

A les xarxes socials circula una informació que diu que l'administració Obama va contractar un alt diplomàtic australià perquè espiés la campanya de Trump i que les dades recollides per aquest funcionari serien l'origen corrupte i partidista de la investigació sobre el Russiagate.

La teoria es basa en arguments més aviat fràgils, però Trump ho ha aprofitat per posar-se en contacte amb el primer ministre australià perquè ajudés el fiscal general a descobrir aquesta suposada trama en contra seva.

 

Més problemes per a Donald Trump (Reuters)

Davant la publicació de nous detalls de com utilitza el privilegi del càrrec per als seus interessos, Trump fa un pas endavant i ha dit que vol saber la identitat de l'informant anònim sobre l'escàndol a Ucraïna, tot i que el seu anonimat està protegit per la llei.

"Estem intentant identificar l'informant, perquè explica coses que no són veritat. La trucada va ser perfecta, però hi ha molta corrupció relacionada amb les eleccions del 2016 contra nosaltres i hi hem d'anar fins al fons. És molt important que ho fem."


Mentrestant, els demòcrates s'afanyen a posar en marxa la investigació per al possible "impeachment". Les enquestes que s'han fet últimament ja diuen que més de la meitat dels nord-americans donen suport a aquest procés de destitució del president.

 

 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsUcraïna
Anar al contingut