Trump també prohibeix el vol dels Boeing 737 Max als Estats Units

L'anunci l'ha fet 24 hores després que mig món, Europa inclosa, decidís deixar a terra aquests aparells arran de l'accident de diumenge a Etiòpia

Actualitzat

El president nord-americà, Donald Trump, ha anunciat aquest dimecres a la tarda que els Boeing 737 Max 8  Max 9 tampoc podran volar als Estats Units.

Trump ha dit des de la Casa Blanca que la decisió té efecte immediat i que la seguretat dels americans i dels passatgers és la prioritat. El president dels Estats Units ha trigat 24 hores a fer el que la gran majoria de països i aerolínies del món ja van decidir aquest dimarts.

La decisió és fruit de les sospites del mal funcionament d'algun dels sistemes de control en el model més nou del fabricant nord-americà, després de dos accidents semblants en pocs mesos.

El primer, l'octubre de l'any passat a Indonèsia, amb 189 morts, i el segon, diumenge passat a Etiòpia, amb 157 víctimes.
 

Boeing ha emès un comunicat en què assegura que manté la confiança en la seguretat del seu model i on recomana, malgrat això i d'acord amb les autoritats nord-americanes, deixar a terra tots els aparells:

Poc després de l'anunci de la prohibició de vol dels aparells de Boeing als Estat Units, s'ha sabut que diversos pilots s'havien queixat de problemes d'aquest model en una base de dades federal gestionada per la NASA, on els pilots poden expressar anònimament les seves opinions sense por de represàlies.
 

Les caixes negres de l'avió accidentat a Etiòpia, a París

Mentrestant, les caixes negres de l'avió d'Ethiopian Airlines que es va estavellar a Adis Abeba les han traslladat a París. Membres de la companyia han reconegut que no tenen capacitat per analitzar-les i, per això, les han entregat a l'organisme francès d'investigacions aèries.

A les caixes negres queda registrades totes les maniobres de l'avió així com les converses de la tripulació, i això podria ser clau per aclarir les causes del sinistre del Boeing 737 Max poc després d'enlairar-se de l'aeroport Internacional Bole d'Abis Abeba.

En aquest cas de l'accident a Indonèsia, una de les caixes negres va registrar problemes en el sistema automàtic. 

 

 

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut